Plăți de peste 90 de milioane de lei, pentru investiții realizate prin PNDL

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. FOTO Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 92.555.982,28 lei, în vederea decontării facturilor pentru 179 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

“Am reușit să virăm, în ultimele două săptâmâni 236 de milioane de lei, ca astăzi să continuăm achitarea a încă 179 de facturi pentru lucrări din cadrul PNDL. Programul Național de Dezvoltare nu se oprește. Facem toate eforturile ca autoritățile publice locale să nu întâmpine întârzieri la plata facturilor și decontarea acestora să se realizeze cât mai prompt”, a conchis Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

Astfel, pentru etapa I, a fost achitată suma de 3.624.669,23  de lei pentru 13 obiective, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate facturi în valoare de  88.931.313,05 de lei pentru 166 obiective.

Programul Național de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*