Peste 400.000 de extrase de carte funciară eliberate online în 2022

Teren agricol

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, peste 460.000 de documente, în primele trei luni ale anului 2022. Numărul acestora este mai mare comparativ cu numărul extraselor de carte funciară pentru informare și al extraselor din planul cadastral, pe ortofotoplan, furnizate online în perioada similară a anului trecut, când ANCPI a eliberat aproximativ 453.000 de documente. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației publice locale și centrale, bănci, avocați, notari etc.

În perioada ianuarie – martie 2022, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 410.029 de extrase de carte funciară pentru informare și 50.939 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În primele trei luni ale anului trecut, ANCPI a eliberat 409.220 de extrase de carte funciară pentru informare și 44.188 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în primul trimestru al anului 2022, pe platforma epay.ancpi.ro și-au făcut cont 22.473 de utilizatori, care au înregistrat 341.445 de comenzi.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condițiile în care, la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan, eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI și poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 19,3 milioane, reprezentând circa 43% din numărul total aproximat de imobile din România. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*