Peste 30 de milioane de lei pentru clădiri noi în haltele Costinești Tabără și Neptun

Halta Neptun. FOTO CFR Infrastructură

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că au fost semnate contractele pentru modernizareaclădirilor de călători din haltele Costinești Tabără și Neptun, investiții în valoare totală de 30,63 milioane lei, fără TVA, finanțate din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi, și de la Bugetul de Stat.

Contractele de modernizare a celor două clădiri de călători din haltele Costinești Tabără și Neptun au fost semnate cu Asocierea Construct I.N.G. I.S.P.C.F.- Arcada Company – Spiact Craiova – Pro AMI’S Consulting S.R.L și au o durată de implementare de 12 luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 8 luni, de la emiterea Autorizației de Construire, pentru execuția lucrărilor de modernizare.

Valoarea contractului pentru modernizarea haltei de călători Costinești Tabără este de 14.062.160,74 lei, fără TVA, iar pentru halta Neptun de 16.571.306,07 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi, și de la Bugetul de Stat. Modernizarea clădirilor din cele două halte de călători include următoarele lucrări:

→ clădiri noi de călători;

→ peroane noi, inclusiv rampe pentru persoanele cu dizabilități;

→ sistematizarea accesului la peroane;

→ amenajarea trecerilor la nivel;

→ garduri de protecție în zona liniilor;

→ instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulație;

→ sistem de supraveghere video.

În cadrul programului pentru modernizarea stațiilor de pe raza SRCF Constanța, cu finanțare prin Programul Transporturi, este inclusă și clădirea stației Ciulnița, o investiție cu o valoare estimată de 28.801.221,64 lei, fără TVA, procedură aflătă în etapa de evaluare oferte.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*