Peste 17 milioane de lei este valoarea celei de-a patra tranșe prin care MDLPA sprijină autoritățile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a celei de-a patra tranșe, în valoare de 17.690.607,82 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile decembrie 2021 și ianuarie 2022, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul.

Astfel, pentru luna decembrie, municipiile Constanța și Rădăuți vor primi suma totală de 6.282.454,06 lei, iar pentru luna ianuarie, va fi alocată suma totală de 11.408.153,76 lei pentru Bacău, Brașov, Constanța, Sfântu Gheorghe și Sibiu.

“Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, iar în perioada ianuarie-februarie, au mai fost acordate subvenții în valoare totală de aproximativ 90 milioane de lei”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*