OVES Enterprise dublează investițiile, la 3 milioane de euro, în 2023, pentru accelerarea extinderii internaționale și dezvoltarea de produse proprii

Mihai Filip

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, anunță dublarea investițiilor, la 3 milioane de euro, pentru 2023, punând accentul pe inovație, pe lansarea de produse proprii și pe extinderea internațională, în demersul de a fi mai aproape de potențialii clienți.

Compania, cu afaceri de peste 6 milioane de euro în 2022, păstrează ritmul de creștere și în 2023 și estimează dublarea afacerilor, în acest an, pe fondul creșterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituții financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) și de apărare.

„Estimăm, cel puțin, o dublare a business-ului OVES Enterprise, în 2023. Ne vom axa, în continuare, anul acesta, pe segmentele de defence și financiar, dar și pe zona de cloud, în măsura în care avem foarte multe cereri de aici și avem și expertiza necesară pentru a da curs acestor cerințe. Vedem, totodată, o creștere a cererii și în zona de healthcare, segment care ne așteptăm să aibă o evoluție importantă”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Numărul de clienți OVES Enterprise a crescut anul trecut cu aproximativ 30%, însă dublarea business-ului în 2022 a fost generată de solidificarea parteneriatelor deja existente, compania reușind, cu fiecare client, o scalare a serviciilor oferite, din zona de development, la început, către consultanță, strategie, cybersecurity, data security și multe altele.

Anul trecut, OVES Enterprise a început procesul de extindere a prezenței în piața internațională, prin deschiderea de birouri în afara României. În prezent, compania operează 5 birouri în străinătate: în SUA, la Palo Alto (Silicon Valley), în Germania (Munchen și Berlin), în Emiratele Arabe Unite (Dubai) și în Mare Britanie (Londra).

„Vom continua extinderea internațională în 2023. Dorim să explorăm opțiunea de a deschide noi birouri în SUA, de exemplu la New York sau la Washington. Nu excludem să deschidem un birou și în partea de nord a Europei, cel mai probabil în Suedia, care este poartă de intrare către țările nordice. Și Franța rămâne o țara interesantă pentru noi, cu foarte multe posibilități în zona de tech. Totodată, avem un partener din Asia care dorește să deschidem un office acolo – explorăm și această opțiune”, mai spune Mihai Filip.

Optimizarea proiectelor, reducerea costurilor și creșterea profitabilității sunt aspectele care completează strategia de anul acesta a OVES Enterprise.

Cât privește numărul de angajați, OVES Enterprise a închis 2022 cu o echipă de aproape 200 de colaboratori. Compania își propune o creștere cu 50% a numărului de colaboratori, ajungând, la finalul anului, până la circa 300. Acest obiectiv se află în strânsă legătură cu contextul economic global și va fi ajustat, pe parcursul anului, pe măsura oportunităților și a contextului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*