Orange România, partener strategic pentru cele mai importante competiții naționale de securitate cibernetică

Orange Shop. FOTO Orange
Orange Shop. FOTO Orange

Orange România este primul operator local de telecomunicații care s-a implicat în dezvoltarea, organizarea și susținerea celor mai importante competiții naționale de securitate cibernetică. Cu scopul de a contribui la formarea viitorilor specialiști în securitate cibernetică, domeniu cu un deficit de peste 347.000 de angajați la nivel european în 2023, Orange este partener strategic pentru: Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC), UNbreakable România, DefCamp și prima ediție a Olimpiadei Naționale de Securitate Cibernetică (OSC).

Prin eforturile Orange și ale partenerilor instituționali și privați, anul trecut peste 3.300 de tineri s-au înscris în competițiile din România. În același timp, experții companiei au sprijinit, prin programul Orange Fab, dezvoltarea start-up-ului CyberEdu, o platformă ce conține numeroase resurse educaționale și laboratoare practice, atât pentru începători, cât și pentru specialiști care vor să dobândească sau să-și îmbunătățească competențele în această arie de activitate. De la lansarea platformei în 2020 și până în prezent, aproximativ 20.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a avea acces la materiale de pregătire în securitatea cibernetică. Statisticile arată, însă, că nevoia de talente este mult mai mare.

„De 7 ani, Orange România investește în formarea viitorilor specialiști în cybersecurity, prin implicarea în cele mai importante competiții naționale de profil, prin resurse educaționale și mentorat oferit celor care au dorit să-și dezvolte cunoștințele în acest domeniu, precum și prin pregătirea echipelor ce au reprezentat România la Campionatul European de Securitate Cibernetică. Este o nevoie reală ca tot mai mulți profesioniști să se formeze în securitate cibernetică având în vedere deficitul de personal, dar și în contextul în care prognozele arată că până în 2025, la nivel mondial, aproximativ 41 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet”, a declarat Cristian Pațachia-Sultănoiu, Development & Innovation Manager, Orange România.

Creșterea numărului de atacuri cibernetice, în contextul unui deficit de specialiști în securitate cibernetică

Tehnologiile digitale au devenit indispensabile pentru operațiunile de bază din tot mai multe domenii de activitate, aducând extrem de multe beneficii privind accelerarea, simplificarea și îmbunătățirea experienței clienților rezidențiali și de business. În același timp, digitalizarea accelerată vine cu o serie de riscuri de securitate cibernetică, care cresc an de an ca volum și sofisticare, creând o nevoie tot mai mare pentru specialiști în domeniu.

Pentru Orange, securitatea cibernetică este un domeniu strategic care cuprinde atât zona comercială, de dezvoltare a soluțiilor care să protejeze afacerile, cât și acțiuni ce au în vedere creșterea nivelului de înțelegere și de conștientizare a riscurilor din mediul online. Astfel, conform raportului Orange Business Internet Security (2023-2024), care analizează date anonimizate de la companii și administrații publice din mai multe industrii, în 2023 a existat o creștere de 18% a numărului atacurilor cibernetice față de anul anterior. În același timp, Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) arată că la nivel național, anul trecut au avut loc peste 75.000.000 de evenimente de securitate cibernetică, o creștere cu 22% comparativ cu 2022.

În ceea ce privește nevoia de specialiști, potrivit studiului Cybersecurity Workforce (2023), realizat de ISC2, deficitul forței de muncă în securitate cibernetică în Europa a ajuns la peste 347.000 de specialiști, o creștere cu 9,7% comparativ cu 2022.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*