OMRO IFN anunță rezultatele financiare pentru 2022. Compania atinge un portofoliu de 50.2 milioane de lei și a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 51.8%

Georgiana Andrei. FOTO June Comm

OMRO, instituția financiară de microfinanțare a micilor antreprenori, a publicat la Bursa de Valori București date despre rezultatele companiei pentru anul precedent. Cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 51.8% față de 2021, în urma evoluției susținută de investiții, diversificarea portofoliului de produse, precum și implementarea proiectelor de digitalizare. Societatea a înregistrat un rezultat operațional pozitiv în valoare de 1.7 milioane lei, în creștere cu 16.5% față de anul anterior.

Activitatea de microfinanțare a companiei este finanțată prin împrumuturi și instrumente de garanții oferite prin intermediul Fondului European de Investiții (FEI) și parteneriate cu bănci și instituții financiare internaționale, cum ar fi EBRD și BNP Paribas, precum și prin emisiuni de obligațiuni. Parteneriatul cu Fondul European de Investiții a fost extins prin obținerea unui nou plafon de garantare pentru un portofoliu de 104 milioane de RON, ca parte a programului InvestEU.

În anul 2022, OMRO a acordat cu 25% mai multe credite decât în anul precedent, ajungând la o valoare brută a portofoliului de 50.2 milioane de lei. Volumul creditelor acordate a atins o valoare de 38.7 milioane de lei. Majoritatea creditelor au fost generate prin intermediul platformei digitale, Filbo, reprezentând 67% din numărul total de credite acordate.

„În ceea ce privește segmentarea portofoliului, cele mai multe credite au fost acordate companiilor din sectorul agricol, acestea reprezentând 29% din portofoliu, urmate de cele din comerț și producție. De asemenea, în obiectivul nostru de a propulsa mediul antreprenorial românesc, o categorie importantă o reprezintă companiile care provin din mediul rural. În 2022, aceste companii au reprezentat 49% din portofoliul nostru total”, declară Georgiana Andrei, Director Financiar OMRO și Filbo.

De asemenea, acțiunile companiei în anul 2022 au vizat susținerea femeilor din mediul antreprenorial românesc, precum și sprijinirea companiilor în depășirea problemelor forței de muncă. În acest context, OMRO a acordat femeilor antreprenor cu 35% mai multe credite față de anul precedent, cu o valoare totală de 17,3 milioane de lei, reprezentând 34% din totalul portofoliului de credite. Mai mult, prin finanțarea acordată, OMRO a susținut un număr de 1.398 de locuri de muncă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*