Noi membri în plenul Consiliului Concurenței

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan Chirițoiu și vicepreședintelui instituției, Dan Pascu.

Astfel, au fost numiți în funcția de consilier de concurență următorii: Adrian Comănescu, actualul director al Direcției Piețe de servicii și piețe locale din cadrul Consiliului Concurenței, Alexandra Văcaru, inspector de concurență și fost prefect al Capitalei, Cosmin Belacurencu, fost consilier de concurență și actual director adjunct al Direcției Ajutor de Stat din cadrul Consiliului Concurenței, Dan Ionescu, fost consilier de concurență, Gyerkó László, fost consilier de concurență și președinte al Consiliului Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar și Ion Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

De asemenea, Daniel Picu, actual Secretar General al autorității de concurență, a fost numit în funcția de vicepreședinte, la propunerea prim-ministrului.

Consilierii și vicepreședintele au fost audiați, anterior, în ședința comună a Comisiilor juridice și economice din cele două Camere.

Mandatele noilor membri sunt pentru o perioadă de circa doi ani, până la expirarea mandatelor în derulare ale președintelui Bogdan Chirițoiu și vicepreședintelui Dan Pascu.

Legea concurenței nr. 21/1996 a fost modificată de Parlament, în martie 2024, stabilind ca plenul Consiliului Concurenței să fie format din nouă membri: un președinte, doi vicepreședinți și șase consilieri de concurență, cu un mandat de cinci ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată. Membrii plenului sunt numiți de Camerele reunite ale Parlamentului, trei membri la propunerea grupurilor parlamentare din Senat, patru membri, la propunerea grupurilor parlamentare din Camera Deputaților, un vicepreședinte la propunerea președintelui României și un vicepreședinte la propunerea prim-ministrului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*