Ministrul Finanțelor și managerul de țarã al Băncii Mondiale în România au avut consultări privind potențialele arii de interes în următoarea perioadă

Adrian Câciu. FOTO Facebook Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și managerul de țară al Băncii Mondiale în România, Anna Akhalkatsi, au discutat marti, 1 februarie 2022, despre mãsurile prioritare ale Ministerului de Finanțe în acest an care vizeazã consolidarea fiscalã, stabilitatea macroeconomicã, sustenabilitatea programãrii bugetare, economia verde și alocarea de resurse pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

“Apreciez disponibilitatea Bãncii Mondiale de a sprijini prin instrumente de finanțare și de asistențã tehnicã eforturile Guvernului pentru atingerea obiectivelor și țintelor asumate din Programul Național de Redresare și Reziliențã și din Cadrul Financiar Multianual 2021–2027 în vederea asigurãrii premiselor pentru absorbția fondurilor europene nerambursabile”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

La rândul sãu, Banca Mondialã și-a exprimat interesul de a sprijini în continuare autoritãțile în implementarea proiectelor și reformelor prioritare pentru România, încurajând continuarea dialogului pentru identificarea ariilor de intervenție comune și a modalitãților de colaborare.
Paleta largă de instrumente oferite de Banca Mondială, precum și specificitatea acestora, permite accesul la operațiuni care susțin acoperirea nevoilor financiare, contribuind, în același timp, la punerea în aplicare a mãsurilor asumate prin reformele sectoriale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*