Ministrul Finanțelor s-a întâlnit cu reprezentanții celei mai mari organizații patronale din Franța

Adrian Câciu. FOTO Facebook Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și Președintele Mișcãrii Companiilor din Franța (MEDEF), cea mai mare federație antreprenorialã, Geoffroy Roux De Bezieux, au discutat miercuri, 2 februarie, despre mãsurile pentru sprijinirea mediului de afaceri și încurajarea investițiilor, în contextul dialogului constructiv referitor la strategii și parteneriate comune în cele mai importante domenii economice.

“România este o țarã sigurã pentru investitori, iar Franța este un partener strategic, ocupând un loc fruntaș în topul investițiilor strãine directe, cu 5,64 miliarde de euro. Companiile franceze sunt prezente în toate sectoarele economice importante, cu precãdere în domeniile auto, bancar și asigurãri, distribuție, industrie farmaceuticã și energie. Aceastã prezențã consistentã a unora dintre cei mai importanți investitori francezi reprezintã o dovadã a încrederii în potențialul economiei românești”, a declarat Adrian Câciu.

Discuțiile s-au axat pe mãsurile care vor contribui la sustenabilitatea finanțelor publice ale României și respectarea angajamentelor care derivã din calitatea de stat membru al Uniunii Europene, precum și reformele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliențã (PNRR) de digitalizare a administrației fiscale și de revizuire a legislației fiscale. În ceea ce privește acest ultim punct, oficialul român a precizat cã Ministerul Finanțelor va beneficia de asistențã tehnicã pentru realizarea unei analize a modului în care poate fi îmbunãtãțitã structura legislației fiscale din România, pentru îmbunãtãțirea structurii veniturilor fiscale și creșterea raportului veniturilor fiscale în PIB cu 3pp pânã la finalul anului 2025, comparativ cu 2019. Reforma legislației fiscale va avea la bazã principii precum simplificarea, transparența, stabilitatea și predictibilitatea.

Ministrul Finanțelor a prezentat și principalele mãsuri care vor contribui la consolidarea creșterii economice potențiale, la crearea de locuri de muncã și la reziliența economicã, socialã și instituționalã.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*