Ministrul Economiei: „Susținem industria auto din România și cautăm cele mai bune soluții pentru depășirea situației dificile cu care aceasta se confruntă”

Florin Spătaru. FOTO Ministerul Economiei

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a efectuat, marți, o vizită la Dacia Mioveni și a afirmat că ministerul susține industria auto din România și caută cele mai bune soluții pentru depășirea situației dificile cu care aceasta se confruntă

„Mă aflu aici pentru a discuta cu oamenii care muncesc la Uzina Dacia Mioveni. Am avut un dialog constant cu conducerea Dacia, dar am vrut să discut și cu salariații. Știu că pentru depășirea noilor provocări de ordin economic – financiar cu care se confruntă personalul de aici trebuie să avem în vedere mai multe aspecte, dar pentru moment am discutat cu Ministrul Muncii despre necesitatea prelungirii Kurzarbeit. Prioritatea noastră este să menținem oamenii pe posturi”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei în cadrul vizitei de lucru la Dacia Mioveni.

Ministrul Economiei a răspuns invitației celor de la Dacia de a vizita atât platforma de la Mioveni, mai exact cele trei uzine: Montaj Vehicule, Motoare H4,  Presaj – TGSE. Deși afectată de restricțiile din perioada pandemiei și de criza semiconductorilor, Dacia a fost unul dintre primii reprezentanți ai industriei auto care a răspuns invitației Ministerului Economiei în cadrul task-force-ului organizat la nivelul autorității centrale ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, implicit a impunerii de sancțiuni împotriva Rusiei.

În acest context, discuțiile din cadrul vizitei s-au axat pe găsirea de soluții de sprijin pentru Uzina Dacia Mioveni, care a fost nevoită în ultima perioadă să reducă programul de lucru sau chiar să întrerupă activitatea, ceea ce a dus la nemulțumiri în rândul angajaților.

„Industria auto este direct afectată de conflictul militar declanşat în Ucraina, dar şi de criza semiconductorilor, de criza de materii prime critice la care s-a adăugat criza pandemica și cresterea preturilor la energie, dar mă bucur că cei de la Automobile Dacia si Renault Group au făcut eforturi pentru menținerea activității companiei”, a declarat Florin Spătaru

În ceea ce privește măsurile pe termen lung, pentru depășirea crizei semiconductorilor care afectează întreaga industrie auto, ministrul Spătaru a spus că Ministerul Economiei are în vedere o serie de măsuri pentru începerea exploatării de materii prime critice pentru producția de semiconductori și investiții în microelectronică prin PNRR, proiect pentru care sunt alocate fonduri de 500 de milioane de euro prin Ministerul Economiei.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*