Ministerul Turismului promovează România la cea mai importantă manifestare internaţională Mice din Germania

Constantin Daniel Cadariu. FOTO Ministerul Turismului

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului ( MAT) va fi prezent, în perioada 23-25 mai, cu stand național, la Târgul Internațional de Turism IMEX Frankfurt, Germania. Considerat cel mai important eveniment de profil din lume, târgul, dedicat industriei MICE (Meetings, Incentives, Conferences Exhibitions), reunește specialiști, atât din domeniul turismului, cât si din sectorul de organizări evenimente, în cadrul căruia vor fi prezentate publicului o serie de servicii și soluții de afaceri, servicii de călătorie, servicii și soluții de gestionare a evenimentelor.

„Participarea României la târgul IMEX de la Frankfurt 2023 reprezintă un pas important în promovarea potențialului țării noastre în acest domeniu și, implicit, în atragerea investițiilor în industria turismului de evenimente. Piaţa germană reprezintă o piață prioritară pentru promovarea turismului românesc, Germania ocupând primul loc între ţările emiţătoare de turişti pentru România! Ţara noastră oferă servicii de înaltă calitate, locații şi facilităţi moderne, devenind, astfel, o destinație atractivă pentru organizarea evenimentelor de profil. Suntem hotărâți să demonstrăm acest potenţial şi participanților internaționali!”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Ca element de noutate, menţionăm că, începând cu participarea României la IMEX Frankfurt 2023, orice operator economic de profil, care dorește să promoveze destinația în afara României și să își extindă afacerea către turiștii străini, poate să depună documentația pentru a putea beneficia de ajutorul financiar nerambursabil din partea MAT, acordat în baza Schemei de ajutor de minimis pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism, la manifestările expoziționale, în pavilioanele naționale, standurile specializate ori miniexpozițiile la care participă în străinătate Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

“Aşa cum anunţam la începutul lunii mai, IMEX Frankfurt 2023 dă startul târgurilor internaţionale de turism în cadrul cărora operatorii economici au posibilitatea să promoveze destinaţia turistică România, beneficiind de decontare, de la bugetul de stat, a cheltuielilor de participare. 7,4 milioane lei reprezintă valoarea estimată a ajutoarelor ce pot fi acordate în acest an unui număr de aproximativ 200 de beneficiari. Aşadar, invit toţi operatorii din turism să depună documentația aferentă, pentru a putea beneficia de ajutorul financiar nerambursabil din partea MAT!”, a adaugat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

România participă la ediţia din acest an a IMEX FRANKFURT cu un stand de 54,62 mp. Alături de specialiştii Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, la standul României, vor fi prezenţi şi membri ai agenţiilor de turism specializate în turismul de tip MICE, precum si reprezentanții Asociației pentru Promovarea Timişoarei, Primariei Municipiului Bucureşti şi ai Primăriei Buşteni. În cadrul evenimentului, MAT va prezenta oferta MICE a ţării noastre şi va oferi informații suplimentare celor interesați.

O premieră pentru echipa MAT constă în promovarea în rândul participanţilor străini a Festivalului „George Enescu”. Cea de-a 26-a ediția a festivalului se va desfăşura în perioada 27 august – 24 septembrie 2023, la Bucureşti, şi va reuni peste 3.500 de artişti, 150 de solişti şi 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 ţări şi nu mai puţin de 9 orchestre românești. “Generozitate prin muzică” reprezintă sloganul festivalului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*