Ministerul Turismului a retras licențele pentru două agenții de turism

ANPC a închis pentru 6 luni agenția de turism Bonjour

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că agențiilor de turism Soley Tour și Bonjour International Tour le-au fost retrase licențele din cauza nerespectării legislaţiei în vigoare.

„MAT a amendat de trei ori, în decursul unui an, agenția de turism (Bonjour International Tour – n.r.). Conform procedurii, acest lucru presupune retragerea Licenței (art. 27. og 2/2018). Acest lucru s-a întâmplat pe 12 octombrie. Motivația amenzilor: nerespectarea pachetelor turistice și nerambursarea sumelor achitate de turiști”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAT, Alexandra Bogdan.

Potrivit sursei citate, au fost primite 30 de sesizări din partea turiștilor, dar numărul clienților afectați poate fi însă poate fi mai mare.

„Din păcate, actorul economic nu a pus la dispoziția MAT situația tuturor pachetelor turistice”, a mai spus Alexandra Bogdan, care a precizat că cele trei amenzi primite de agenția de turism au însumat 110.000 de lei.

În cazul agenției Soley Tour, aceasta a rămas fără licență, din motive similare, încă din data de 25 august.

ANPC a anunțat că a închis, pe 25 octombrie, pentru o perioadă de șase luni, Agenția de Turism Bonjour (SC Bonjour International Tour SRL), din Capitală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*