Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19

Medicamente. FOTO Pexels

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și  Favipiravir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

Este vorba despre 5191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg. care vor ajunge în 72 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

Ministerul Sănătății a semnat cu furnizorul un contract pentru 1500 de flacoane de 80 mg. si 40 de flacoane de 200 mg. de Tocilizumab. Mâine dimineață, direcțiile de sănătate publică vor putea începe să ridice medicamentul din depozitele S.C. Unifarm S.A. pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze unităților sanitare care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală.

De asemenea, un număr de  48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donație dintre MS și TERAPIA S.A. Cluj Napoca

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*