Ministerul Finanțelor a primit a treia tranșã de bani din Planul Național de Redresare și Reziliențã și ajunge astfel la un grad de încasare de 42% din totalul alocat

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a încasat suma de 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã și reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investițiile din cadrul jaloanelor PNRR.

“O veste îmbucurãtoare la început de an. Este cea mai mare sumã primitã pânã acum și adãugând și primele douã tranșe încasate anul trecut ajungem sã avem peste 42% încasãri din alocarea totalã destinatã ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic și nu pot decât sã mã bucur și sã mulțumesc echipei pentru exemplul de bunã practicã administrativã”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Prin conectarea celor 600 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).
Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totalã a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentã achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfârșitul anului trecut la suma de 338 mililoane lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*