Ministerul Economiei și-a înlocuit reprezentanții din Societatea Națională a Sării. Un economist, un director de resurse umane și un geolog primesc salarii de 5596 lei

Unelte vechi de prelucrare a sării la Salina Turda. FOTO Adrian Boioglu
Unelte vechi de prelucrare a sării la Salina Turda. FOTO Adrian Boioglu

Obiectivul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) este să numească în consiliile de administratie profesioniști potriviți provocărilor pe care le întâmpină fiecare companie în parte, în scopul asigurării activităților de supraveghere și conducere administrativă a acestor companii.

Ca urmare a expirării mandatelor provizorii ale membrilor Consiliului de Administrație al Societății Naționale a Sării S.A, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, întrunită în data de 29 martie 2021, a hotărât numirea unor noi membri pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitate de prelungire.

Criteriul de selecție avut în vedere a fost expertiza profesională a candidaților corelată cu nevoile și strategia de dezvoltare a companiei. Profilele au fost selecționate din baza de CV-uri primită ca urmare a apelului făcut de MEAT către asociațiile profesionale sau de ramură.

Astfel, noii membri numiți ai Consiliului de Administrație sunt:

  • Dragoș Oancea – cu experiență în domeniul resurselor umane și licențiat în inginerie chimică.
  • Alina Prahoveanu – prezintă calificări în domeniul financiar, audit și control intern fiind manager de audit la o reputabilă firmă de audit și assurance și a realizat lucrări de audit financiar pentru societăți din domeniul minier și al industriei metalurgice din România, dar și din alte țări.
  • Ervin Robert Medves – este specialist în domeniul exploatărilor miniere și profesor la facultatea de geologie și geofizică.

Obiectivele aferente perioadei de mandat constau în:

  • asigurarea prezentării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs, în termenii și condițiile prevăzute de legislația în vigoare, cu luarea în considerare a perspectivelor de dezvoltare pe care le are societatea;
  • urmărirea procedurilor de închidere a exercițiului financiar 2020, respectiv a asigurării procesului de raportare financiară pentru anul 2020 și a raportărilor financiare semestriale aferente 2021.
  • promovarea unui proiect de act constitutiv actualizat potrivit ghidului ce va fi înaintat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un Raport de activitate privind modul de îndeplinire a responsabilităților și a gradului de îndeplinire a obiectivelor. Raportul va include și opinia administratorului în legătură cu posibilitățile de dezvoltare ale societății pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea îl prezintă, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementării unui plan de restructurare/ reorganizare.

Membrii înlocuiți sunt Cătălin Paraschiv, Nicolae Tulici, Petrică Lucian Rusu.

Indemnizația brută fixă lunară a membrilor consiliului de administratie este de 5.596 lei.

Societatea Națională a Sării S.A este o companie la care participația MEAT este de 51%. Obiectul principal de activitate îl reprezintă exploatarea, prepararea și comercializarea sări și a unor substanțe nemetalifere. Are un număr de 1507 de angajați, iar în anul 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 251,2 milioane lei și un profit net de repartizat de 11,4 milioane lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*