Ministerul Dezvoltării a anunțat că au fost alocate prin POR peste 56 milioane de lei pentru învățământ și mediul de afaceri 

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 10 contracte de finanțare din fonduri europene,  în valoare totală de 56.201.147,80 lei, prin Programul Operațional Regional, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Dintre acestea, 5 proiecte vizează modernizarea și eficientizarea infrastructurii educaționale din:

  • orașul Măcin (jud. Tulcea), pentru creșterea eficienței energetice la Liceul “Gheorghe Munteanu Murgoci”, va primi 9.075.165,55 lei;
  • comuna Scobinți (jud. Iași) va primi 1.780.945,90 lei pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit;
  • municipiul Botoșani,  pentru amenajarea unui spațiu de relaxare (scuar) la Liceul Pedagogic, va primi 250.201,88 lei;
  • orașul Dărmănești (jud. Bacău) va primi 4.111.064,09 de lei pentru construirea și dotarea unui corp nou la Școala Gimnazială nr. 1;
  • municipiul Tulcea, pentru reabilitarea clădirii internat a Liceului Teoretic “Grigore Moisil”, va primi 12.883.196,48 lei.

Alte 5 proiecte de finanțare vizează dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, prin creșterea competitivității unor firme sau achiziția de echipamente moderne și performante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*