Meta Estate Trust a continuat să livreze rezultate financiare bune pentru acționari și anunță profit net de 2 milioane de lei pentru T1 2024, de trei ori mai mare față de aceeași perioada a anului 2023

Alexandru Bonea

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar și acționează că un portal între piața imobiliară și piața de capital,  a continuat rezultatele financiare bune în primul trimestru al anului 2024, realizând un profit net de 2 milioane Ron în linie cu bugetul anului 2024 recent aprobat. Focusul companiei pentru prima parte a anului 2024 a fost restructurarea portofoliul de investiții pentru o securitizare adecvată și diminuare a expunerilor semnificative.

În primul trimestru al lui 2024, compania a livrat actionarior rezultate în linie cu bugetul aprobat. Cifra de afaceri aferentă acestui trimestru este de 3,41 milioane Ron (T1 2023: 0,13 milioane Ron) reprezentând 47% din total venituri, generată predominant de vânzările de unități imobiliare rezidențiale din București deținute în proiectele Mobexpert Homes și Parcului. Se remarcă o componentă echilibrată a veniturilor, ce cuprinde venituri totale de peste 7 milioane de lei distribuite uniform pe principalele linii de business ale companiei.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: În conformitate cu strategia pentru 2024, în primul trimestru, echipa de management a Meta Estate Trust a monitorizat atent portofoliul de investiții și a restructurat câteva proiecte imobiliare, astfel încât să securizeze suplimentar investițiile curente și să se poziționeze strategic pentru exit-uri viitoare. Miza a fost echilibrarea riscului investițional pe liniile de business. În acest sens am realizat în primul trimestru două operațiuni prin care ne-am securizat poziția într-o investiție strategică în Poiana Brașov și am preluat în patrimoniu 10 apartamente din proiectul Noa Pajura, din care 9 unități sunt deja precontractate de clienți finali.

Focusul anului rămâne acela de a diminua expunerile semnificative, de a prelua și valorifica imobilele ce urmează să fie finalizate din câteva proiecte investiționale și de a dezvoltă portofoliul investițional prin finanțări bancare. Vom monitoriza și restructura portofoliu de investiții cu scopul final de a maximiza randamentele investiționale.

La finalul lunii aprilie, compania a primit de asemenea aprobarea acționarilor pentru a demara un program de răscumpărare de acțiuni a cărui intenție este de a crește atât lichiditatea în piață a acțiunilor MET cât și valoarea de tranzacționare, pentru a diminua discount-ul între valoarea curentă din piață de capital și valoarea unitară a activului net. Acest program este prevăzut să înceapă în a două parte a anului 2024, odată cu disponibilități financiare realizate din vânzări de unități sau exit din proiectele imobiliare.

O altă noutate anunțată de Meta Estate Trust este vizarea unor proiecte investiționale ce sunt analizate cu o potențială finanțare dintr-o emisiune de obligațiuni.

În ceea ce privește litigiile în care Meta Estate Trust este angajată, compania a contractat case de avocatură reputabile care vor susține poziția MET. Compania va comunica acționarilor constant evoluția litigiilor prin rapoarte curente, în funcție de stadiile lor și termenele de judecată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*