Lucian Bode a anunțat că a fost semnat contractul pentru achiziția a două avioane mediu-curier

Lucian Bode. FOTO MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că a fost semnat contractul pentru achiziția a două avioane mediu-curier în cadrul proiectului “Air Ambulance”, finanțat din fonduri europene nerambursabile.

El a afirmat că prin această achiziție, precum și prin cele anterioare, este consolidată și dezvoltată capacitatea aeriană de răspuns a IGAv, iar aceste două aparate de zbor sunt echipate medical și utilizate pentru a transporta pacienți în stare critică, pe o rază de 3.500 km, în întreg spațiul european.

“Vorbim despre aeronave multifuncționale de care Inspectoratul General de Aviație are nevoie, mai ales că trecem printr-o perioadă plină de provocări în care numărul de intervenții a crescut semnificativ, dar și complexitatea acestora s-a diversificat foarte mult în context pandemic.

Nevoia de achiziție a noilor aeronave era una stringentă și absolut necesară, având în vedere faptul că multe dintre elicopterele vechi aflate în dotarea inspectoratului de aviație vor ieși din serviciu ca urmare a expirării resursei tehnice totale.

Dotarea cu tehnică de zbor modernă și performamtă reprezintă un obiectiv asumat la nivelul MAI pentru că siguranța și integritatea cetățenilor este prioritară. Astfel, vor fi salvate și mai multe vieți omenești, câștigându-se în eficiență prin reducerea timpului de răspuns în cazul intervențiilor de urgență”, a declarat Lucian Bode.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*