Litoralulromanesc.ro: Românii au rezervat vacanțe de peste 2 milioane de euro pentru vara 2024 la Târgul de Turism Online

Litoralul românesc. FOTO Ovidiu Oprea

Mii de români au ales să-și rezerve sejurul pe litoralul autohton cu ofertele de la Târgul de Turism Online, organizat în perioada 14-18 februarie de Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de vacanțe. Valoarea totală a vânzărilor efectuate în acest interval a depășit două milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20 de procente comparativ cu ediția din 2023 a evenimentului.

Potrivit datelor centralizate de companie, variantele de pachete preferate de cei mai mulți turiști au fost cele de cinci nopți de cazare cu mic dejun. Totodată, unitățile de 3 stele au fost preferate de turiști, urmate de cele de 4 stele. Valoarea medie a unei rezervări a fost de 3.200 de lei, dar au existat și excepții: cea mai scumpă vacanță rezervată cu ocazia Târgului de Turism a costat 14.641 lei, fiind vorba despre un sejur de 6 nopți pentru 7 persoane, pachet ce include servicii all inclusive la un hotel de 4 stele.

La polul opus, cel mai ieftin pachet achiziționat a fost în valoare de 160 de lei, respectiv un sejur de două nopți la un hotel de 2 stele, în luna iunie.

În ceea ce privește topul stațiunilor preferate de români, Eforie Nord ocupă prima poziție, urmată de Mamaia. Deși aflată pe locul al doilea, Mamaia a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de rezervări efectuate față de ediția de anul trecut, cu un plus de 55%. Pe locul al treilea în clasament se situează Neptun-Olimp. În creștere față de anul trecut este și numărul solicitărilor de vacanțe în stațiunile Jupiter și Costinești.

“Principala concluzie la finalul încă unei ediții a Târgului de Turism Online este aceea că tot mai mulți români preferă să-și rezerve vacanța pe litoral cu câteva luni bune înainte. În primul, turiștii sunt motivați de posibilitatea de a-și achiziționa sejurul la tarife mai mici decât în mod obișnuit, date fiind extra-reducerile aplicate la ofertele din programul Înscrieri Timpurii. În al doilea rând, cei care își fac rezervare din vreme știu deja că au toate șansele să prindă cele mai bune locuri în hoteluri și că această disponibilitate se diminuează pe măsură ce intrăm în sezon”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Peste 200 de unități de cazare din toate categoriile de confort și din toate stațiunile de la Marea Neagră au participat la Târgul de Turism Online organizat de Litoralulromanesc.ro în intervalul 14-18 februarie. Pachetele turistice au putut fi achitate și cu vouchere de vacanță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*