La 10 ani de la lansare, retailerul online românesc DY Fashion estimează o cifră de afaceri de 5 milioane euro pentru 2022

Irina și Dragoș Aipu. FOTO Sunday PR

În această lună, retailerul online cu capital 100% românesc DY Fashion împlinește 10 ani de la lansarea pe piața ecommerce din România și peste 1 milion de rochii vândute online. Pornit cu o investiție de 15.000 euro, DY Fashion estimează pentru 2022 o cifră de afaceri de 5 milioane euro.

În 2020, cifra de afaceri a fost de aproximativ 17,4 milioane lei (aprox 3,5 milioane euro), iar in 2021 CA a fost de aproximativ 21 milioane lei (aprox 4,2 milioane euro). Pentru 2022, compania estimează o cifră de afaceri de 5 milioane euro, cu o marjă de 10%.

În perioada evenimentelor, bonul mediu de cumpărături este 400 de lei, iar în perioadele normale coșul mediu este de 300-350 de lei. În medie, pe dyfashion.ro se realizează 12.000-14.000 de comenzi pe lună, iar cele mai multe comenzi vin din Bucureșți, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Constanța, Timișoara.

În prezent, pe site se regăsesc peste 29.000 articole diferite de la cele mai populare branduri românești: MBG Collection, Moze, La Donna, Ginette, Leonard Collection, Viada, plus colecțiile proprii DY Fashion. În topul celor mai căutate produse de pe dyfashion.ro sunt rochiile, in proportie de 85%. Clientele DY Fashion caută ținute pentru evenimente private, ținute pe care să le poarte la birou, dar și ținute pentru fiecare zi.

dyfashion.ro comercializează online doar produse vestimentare românești realizate de ateliere, fabrici de confecţii și branduri româneşti. Din momentul lansării din anul 2012, unul dintre obiectivele antreprenorilor Irina și Dragoș Aipu, cei doi fondatori ai companiei DY Fashion, a fost susținerea și promovarea producției locale de fashion.

“În cei 10 ani de când am lansat DY Fashion am decis să apelăm la micilie ateliere şi fabrici de confecţii româneşti pentru a le promova produsele în magazinul online în primul rând datorită calităţii produselor net superioară rochiilor aduse din alte ţări şi în al doilea rând pentru a susţine aceşti producători şi afacerile lor. Credem cu tărie în susţinerea producţiei locale şi în beneficiile care vin în timp în urma acestor acţiuni. Colaborarea cu producătorii români a fost și este cheia succesului nostru.

De la bun început pentru noi a primat pasiunea pentru ceea ce facem și bucuria clientelor noastre, mai puțin profitul. Lucrăm constant la îmbunătățirea serviciilor și calitatea produselor, ceea ce poate remarca în feedbackul clientelor DY Fashion. Asadar, cuvântul cheie este calitate și atunci când vorbim de dezvoltarea brandului nostru pe termen lung.”, spun Irina și Dragoș Aipu, co-fondatorii DY Fashion.

Un alt obiectiv al business-ului online este creșterea notorietății brandului propriu DY Fashion, mărirea capacității de producție și creșterea numărului de modele din colecțiile proprii. Brandul propriu a fost lansat în 2021 în colaboarare cu designerul Irina Mușat. În momentul de față, 10% din vânzări îl reprezintă brandul propriu, iar până la finalul anului 2022 reprezentanții DY Fashion estimează o creștere de până la 20%.

Compania investește constant în digitalizarea platformei magazinului online și optimizarea proceselor, având ca obiectiv creșterea eficienței echipei, din care fac parte 30 persoane. Investițiile anuale în dyfashion.ro se ridică la peste 2 milioane euro (inclusiv investițiile în promovare).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*