Imobiliarele de lux în zona Pipera, preferate de străini datorită costurilor reduse și a proximității față de școlile internaționale din Capitală

FOTO PI2 PR

Segmentul imobiliar de lux din nordul capitalei – zona Pipera se consolidează ca un pol de atracție pentru investitorii și cumpărătorii străini, datorită unui mix ideal de beneficii. Printre avantaje se numără prețul competitiv în comparație cu alte capitale europene și accesul facil la facilități precum școlile internaționale de top din București.

O analiză realizată de City Garden Residence, dezvoltatorul proiectului Bonton Luxury Villas din Pipera, arată că 80% dintre cumpărătorii primei faze sunt străini, în timp ce doar 20% sunt români. De asemenea, ponderea cumpărătorilor finali versus investitori este de 70% – 30%.

Bucureștiul se numără printre capitalele europene cu cele mai competitive prețuri la locuințe, ceea ce reprezintă un avantaj major pentru investitorii străini care caută să achiziționeze proprietăți de acest tip într-un oraș în dezvoltare. De asemenea, randamentul investițional și potențialul de apreciere a valorii proprietății în timp sunt alte motive importante care îi determină pe investitorii străini să ia în considerare achiziționarea de imobile de lux în nordul capitalei.

În acest context, dezvoltatorul City Garden Residence a vândut majoritatea primelor 36 de vile ale proiectului Bonton Luxury Villas către cumpărători străini. Aceștia au achiziționat locuințele la prețuri pornind de la 400.000 de euro + TVA, ceea ce înseamnă un preț pe metru pătrat util de circa 1.365 euro, mai mic comparativ cu celelalte capitale europene. Vilele ansamblului au suprafețe utile între 293 – 327 mp și beneficiaza de până la 7 camere spațioase, 2 sau 3 terase, grădină proprie și finisaje premium. Circa o treime dintre cumpărători au optat pentru lift interior, o dotare exclusivistă pe care dezvoltatorul o pune la dispoziție.

Având în vedere un nivel mediu al chiriei din zonă situat între 3.000 – 4.000 de euro și un buget suplimentar pentru amenajări, investitorii pot beneficia de un randament anual de aproximativ 8%, ceea ce depășește media pieței.

„Piața imobiliară de lux din capitală a cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii ani, stimulată de creșterea cererii, diversificarea proiectelor și de randamentele oferite. Piața este atractivă pentru cumpărătorii străini, deoarece prețurile locuințelor încă nu s-au aliniat la nivelul altor capitale europene, fiind mult mai accesibile. Aceștia au înțeles că este momentul oportun pentru a investi, deoarece nu va exista o scădere în perioada următoare, spre deosebire de așteptările românilor. Prețurile materialelor de construcție s-au majorat cu peste 50% de la începerea lucrărilor, ceea ce va determina o creștere a prețurilor locuințelor din faza a doua”, afirmă Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence. 

Pe lângă costul avantajos, facilitățile diverse ale zonei Pipera contribuie la atractivitatea acesteia, în special proximitatea față de școlile internaționale. Acest avantaj reprezintă o prioritate pentru mulți expați care se mută împreună cu familiile lor în capitală. Proiectul Bonton Luxury Villas este situat la doar 200 de metri de Școala Americană, având în apropiere și alte școli prestigioase, cum ar fi British School of Bucharest, Olga Gudynn International School sau Maarif Schools of Bucharest. De asemenea, proiectul se află în vecinătatea Pădurii Băneasa și este bine conectat la punctele de interes ale orașului, precum zonele de birouri Pipera, Voluntari și Aurel Vlaicu, centre comerciale, centrul capitalei și aeroport.

Ansamblul rezidențial Bonton Luxury Villas este alcătuit din 66 de vile de lux, cu dotări moderne și facilități integrate – club privat cu piscină și sală de sport. În prezent, proiectul se află în faza a doua de dezvoltare, care cuprinde 30 de vile. Acesta sunt deja construite, aflându-se în stadiul de finisaj. Termenul pentru finalizarea lucrărilor de construcție este programat pentru acest an, iar finisajele interioare vor fi realizate în 2024. Valoarea totală a investiției în proiect este de peste 19 milioane de euro. Prețul unei vile în faza a doua a proiectului încep de la 449.000 € + TVA.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*