Equilibrium2 este prima clădire din România aflată în curs de certificare WiredScore

Laura Klair. FOTO GRF Plus

Certificarea internațională WiredScore va confirma faptul că Equilibrium2 este un spațiu pregătit din punct de vedere al conectivității la rețelele de internet, telefonie și comunicații să primească viitori chiriași.

Gradul de conectivitate al unei clădiri măsurat de către WiredScore ia în calcul cinci aspecte-cheie ce variază de la capacitatea clădirii de a se adapta la tehnologiile viitoare, până la calitatea generală a experienței pe care o are un utilizator în cadrul clădirii.

Rezistența – determină cât de robustă și sigură este infrastructura digitală a clădirii; Adaptabilitatea – stabilește cât de pregătită și flexibilă este infrastructura digitală pentru implementarea noilor tehnologii;

Telefonia mobilă – măsoară calitatea semnalului în clădire sau adaptarea la tehnologia 5G;

Operatorii – indică posibilitatea de a alege dintre mai mulți furnizori de servicii;

Experiența utilizatorului – măsoară calitatea semnalului WiFi  în clădire și definește gradul de satisfacție al utilizatorilor privind conectivitatea.

“Instalarea într-un spațiu de birouri în care există o infrastructură bine pregătită ce permite conectarea imediată la internet și telefonie mobilă, care face posibilă alegerea furnizorului potrivit și care se poate adapta cu ușurință la noile tehnologii, este un mare avantaj pentru orice chiriaș. În plus, Equilibrium2 are  pregătită și o infrastructură pe verticală, iar asta face ca termenele pentru execuția și conectarea la internet să scadă semnificativ – un aspect financiar important pentru a alege o clădire cu acest tip de dotări. De asemenea, faptul că ne apropiem de finalul procesului de auditare și în curând Equilibrium2 va deveni prima clădire certificată WiredScore din România, va fi o validare a faptului că putem oferi rezidenților clădirii o calitate foarte bună a conectivității. Acesta este un avantaj pentru viitorii noștri parteneri care pot astfel susține cu succes un mod de lucru hibrid, atât de popular în companiile din întreaga lume” declară Bogdan Voicu, Project Manager Divizia de dezvoltare comercială, Skanska CEE.

În prezent, în Europa există 1965 de clădiri înscrise în diverse faze ale certificării WiredScore, precum și un total, la nivel global, de peste 65 de milioane de metri pătrați de imobile deja certificate după standardele companiei, la care se adaugă peste 7 milioane de persoane rezidente beneficiare ale tehnologiei auditate de către WiredScore.

În Romania, Equilibrium2 este singura clădire aflată în proces de auditare și prima care va primi Certificarea WiredScore.

Viteza de schimbare a tehnologiei depășește mereu viteza de schimbare a infrastructurii digitale dintr-o clădire, lucru confirmat și de faptul că peste 70% dintre întreruperile conexiunii la internet sunt cauzate de probleme ale infrastructurii fizice din interiorul clădirilor.

Skanska investește constant în tehnologii menite să ofere o experiență digitală modernă pentru toți rezidenții, de la o conexiune fără întreruperi la rețeaua Wi-Fi, atât în spatiile comune din interiorul clădirii, cât și în spațiile comune de la exteriorul complexului Equilibrium, până la o acoperire mobilă de înaltă calitate, indiferent de furnizorul de telefonie.

Laura Klair, Head of Nordics and CEE, WiredScore: “Skanska a stabilit un nou standard pentru conectivitatea digitală în sectorul imobiliar din România și a demonstrat angajamentul de a-și pregăti proprietățile, din punct de vedere al tehnologiei, pentru viitor. Suntem foarte mândri să continuăm colaborarea cu Skanska, o companie ce impune standardele în ceea ce privește conectivitatea pe piață.”

Începând cu anul 2020, Skanska a colaborat cu WiredScore în procesul de certificare a clădirilor din portofoliul companiei în Statele Unite ale Americii, care constă în 15 clădiri în întreaga țară. Conform unui studiu realizat în 2022 de Moody’s Analytics: Digital Connectivity and the Evolving Office Sector, în Statele Unite, acolo unde a fost lansată pentru prima dată certificarea WiredScore, gradul de neocupare a clădirilor certificate este cu 3,8% mai mic comparativ cu alte clădiri necertificate. Iar gradul de închiriere a fost în ultimii doi ani cu 2,2% mai mare în spațiile de birouri clasă A certificate WiredScore decât în clădirile similare, cu același profil, care nu sunt certificate.

Certificările WiredScore contribuie la creșterea valorii clădirii atât pentru potențialii chiriași, cât și pentru viitorii proprietari și contribuie la îmbunătățirea satisfacției angajaților care aleg să vină la birou în această locație modernă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*