Enel Green Power România a pus în funcțiune cel mai mare parc fotovoltaic al său, cu o capacitate instalată de 63 mw, la Călugăreni, județul Giurgiu

Parc fotovoltaic. FOTO Enel

Enel Green Power România, linia de business dedicată producerii de energie din surse regenerabile a grupului Enel în România, a pus în funcțiune parcul fotovoltaic Lumina, în localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, și a finalizat preluarea acestuia de la compania MYTILINEOS. Cu o capacitate instalată de 63 MW și o producție de energie electrică anuală de aproximativ 99 GWh, centrala fotovoltaică este cea mai mare de până acum din portofoliul fotovoltaic al companiei.

Noul parc dispune de cea mai nouă tehnologie fotovoltaică și produce energie verde prin intermediul a aproximativ 120.000 de panouri bifaciale de tip monocristalin, model JA Solar 540 și 535 W, cu o durată de viață de 30 ani, pe care o injectează în rețeaua națională de distribuție a energiei electrice cu ajutorul a 248 de invertoare.

Parcul Lumina se întinde pe o suprafață de 88 de hectare și are o lungime liniară de aproape 2 km. În acest perimetru au fost instalate și 8 posturi de transformare dotate cu stații meteo de monitorizare a parametrilor de mediu și a gradului de împrăfuire a panourilor, precum și o stație de transformare dedicată, cu o capacitate instalată de 60 MVA, ale cărei componente sunt produse în România. În cadrul parcului sunt instalate peste 1.200 de dispozitive pentru monitorizarea resursei solare, care ajută și la creșterea eficienței în ceea ce privește utilizarea energiei solare.

Centrala fotovoltaică este conectată la rețeaua de înaltă tensiune (110 kV) a operatorului de distribuție concesionar E-Distribuție Muntenia, iar producția de energie estimată va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu 112.387 de tone pe an. Proiectul fotovoltaic permite și adăugarea unor capacități de stocare a energiei.

La construcția parcului Lumina au contribuit aproximativ 300 de lucrători și specialiști. Infrastructura din areal permite accesul locuitorilor comunei Călugăreni la drumurile de legătură care tranzitează parcul.

În prezent, Enel Green Power România are un portofoliu de energie verde operațional de aproximativ 600 MW, format din proiecte eoliene și fotovoltaice. Compania operează parcuri fotovoltaice cu o capacitate de aproximativ 100 MW în județele Dolj, Giurgiu și Prahova, și are în lucru proiecte similare aflate în diverse stadii de dezvoltare. Enel Green Power România a investit 1,13 miliarde de euro de la înființarea sa, în 2007. În 2022, Enel Green Power România a produs 1,24 TWh de energie regenerabilă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*