Daikin lansează pompa de căldură Altherma 3 R MT, cea mai nouă alternativă pentru modernizarea sistemelor de încălzire

Pompă de căldură Daikin. FOTO Goya PR

Daikin, lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii inovatoare de încălzire și răcire, își extinde gama de sisteme de acest tip cu Altherma 3 R MT. Noua pompă de căldură de tip refrigerant split, de temperatură medie și cu agent frigorific R-32, poate fi conectată la radiatoarele deja instalate în casă, la încălzirea prin pardoseală, la un boiler de apă caldă compatibil sau chiar și la panourile solare. Creată special pentru proiecte de renovare, Daikin Altherma 3 R MT este potrivită pentru înlocuirea sau modernizarea centralelor termice tradiționale pe gaze sau lemne. Lansarea acestui produs subliniază angajamentul Daikin de a contribui la reducerea emisiilor de carbon din clădirile rezidențiale, nu doar în casele nou construite, ci și în cele existente.

Majoritatea construcțiilor rezidențiale sunt încă încălzite cu sisteme învechite, pe bază de combustibili fosili poluanți, cum ar fi cărbunele și petrolul, iar clădirile sunt responsabile în prezent pentru aproximativ 36% din toate emisiile de CO2 din Uniunea Europeană. Această situație contrastează puternic cu obiectivul ambițios al UE, asumat într-o lege europeană recent semnată, de reducere a emisiilor de CO2 de la 40% la 55% până în 2030. În unele țări europene, încălzirea pe bază de energii regenerabile a devenit un standard pentru noile construcții, dar potențialul pe care îl oferă necesită o eficiență mai mare a proceselor de înlocuire a echipamentelor vechi.

Daikin Altherma 3 R MT, cel mai recent produs din portofoliul de pompe de căldură aer-apa Daikin, este special concepută pentru proiecte de renovare și înlocuirea sistemelor pentru încălzire și apă caldă menajeră învechite. Noua pompă de căldura de la Daikin se încadrează perfect în spații rezidențiale limitate: unitatea exterioară îngustă poate fi montată pe balconul unui apartament sau în grădină, în timp ce fiecare dintre unitățile interioare se potrivesc în orice cameră. Și unitățile pentru pardoseală și ECH2O au dimensiuni reduse, necesitând o suprafață minimă pe podea.

O investiţie în confort şi economii de energie, noua pompă de căldură aer-apa Altherma 3 R MT este echipată cu tehnologii inovatoare pentru funcționare silențioasă și oferă o varietate de opțiuni inteligente și în ceea ce privește conectarea sistemului la tehnologiile de control de la distanță. Pregătită pentru cloud, noua pompă de căldură poate fi conectată cu ușurință la rețeaua WIFI de acasă, astfel încât să poată fi setată și controlată printr-o aplicație, de oriunde. De asemenea, controlul se poate realiza și vocal, prin Google Assistant sau Amazon Alexa.

„Două treimi din cele 43,6 milioane de locuințe unifamiliale și multifamiliale din țările din Europa Centrală și de Est au mai mult de 30 de ani, fiind construite înainte de 1989, conform Observatorului UE privind stocurile de clădiri. Într-o perioadă în care eficiența, sustenabilitatea și rentabilitatea sunt foarte importante, avem nevoie de o alternativă inovatoare atunci când înlocuim sistemele de încălzire și apă caldă menajeră. Altherma 3 R MT vine ca o extensie de gamă pentru Daikin și este un pas înainte în misiunea noastră de a avea o pompă de căldură în fiecare casă, fiind creată special pentru proiecte de renovare”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Strict tehnic, această ultimă gamă de pompe de căldură aer-apă de la Daikin este compusă dintr-o unitate exterioară care poate fi combinată cu una dintre cele trei unități interioare diferite. Unitatea de pardoseală are un boiler de apă caldă menajeră integrat, ceea ce o face ideală pentru înlocuirea boilerului existent, oferind astfel o singură soluție pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră. Aceasta dispune și de funcția Bizone pentru controlul temperaturii în două zone diferite ale casei dumneavoastră.

Cea de-a doua unitate interioară Altherma 3 R MT, care este mai compactă și se poate monta pe perete, poate fi combinată fie cu un boiler de apă compatibil existent, fie cu unul nou. În cazul în care există deja sau urmează să fie instalate panouri solare fotovoltaice sau colectoare termice, unitatea ECH2O are un rezervor de apă care se conectează la acestea, maximizând eficiența energetică a sistemului de încălzire, răcire și apă caldă menajeră, pe termen lung.

Toate unitățile Daikin Altherma 3 R MT au un rating de eficiență de până la A+++ pentru încălzirea spațiului, în timp ce unitățile pe pardoseală și ECH2O au un rating A+ pentru apă caldă menajeră. Aceste pompe de căldură sunt extrem de eficiente și asigură o temperatură a agentului termic la ieșire de 65°C, la temperaturi exterioare de până la -15°C, ceea ce este suficient pentru a funcționa cu radiatoarele de temperatură înaltă existente. Aceste pompe de căldură sunt garantate să funcționeze chiar și acolo unde temperaturile exterioare pot scădea până la -25°C, fiind ideale pentru cei care locuiesc într-o zonă în care iernile sunt extrem de reci.

Ca un avantaj suplimentar față de o centrală termică tradițională, Altherma 3 R MT poate fi folosită și cu un convector cu pompă de căldură pentru a asigura răcirea în lunile mai calde de vară, fiind nu numai o soluție eficientă pentru încălzire și apă caldă menajeră, ci și o soluție ce oferă confort termic în casă pe tot parcursul anului.

De asemenea, noua pompă de căldură aer-apă Daikin Altherma 3 H MT folosește revoluționarul agent frigorific R-32, cu un potențial de încălzire globală mai mic (GWP). Daikin este prima companie din lume care a lansat pompe de căldură echipate cu R-32, care este echivalent în putere cu agenții frigorifici standard, dar atinge o eficiență energetică ridicată și emisii scăzute de CO2. Fiind ușor de recuperat și reutilizat, R-32 reprezintă soluția perfectă pentru atingerea noilor obiective europene privind emisiile de CO2.

Fie ca parte dintr-o întreagă renovare a locuinței, fie doar pentru a înlocui centrala termică tradițională existentă, gama de pompe de căldură tip refrigerant split Daikin Altherma 3 R MT este opțiunea perfectă pentru modernizarea sistemului de climatizare și apă caldă menajeră al casei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*