Cseke Attila: “Punem la dispoziția beneficiarilor PNRR o platformă electronică pentru autorizarea plăților”

Cseke Attila. FOTO Ministerul Dezvoltării

În vederea fluidizării procesului de autorizare a plăților, din 15 februarie, instituțiile publice locale și centrale, beneficiare ale proiectelor finanțate prin PNRR, vor putea încărca cererile de transfer și documentele justificative care au stat la baza cheltuielilor efectuate în cadrul contractelor de finanțare încheiate cu Ministerul Dezvoltării, în platforma https://pnrr.mdlpa.ro – anunță ministrul Cseke Attila.

Pe platforma pe care au fost depuse cererile de finanțare, ministerul va lansa luni un modul pentru autorizarea plăților. Astfel, întreaga activitate destinată autorizării plăților se va desfășura prin intermediul acestei interfețe electronice.

De asemenea, Ministerul Dezvoltării va veni în sprijinul beneficiarilor prin punerea la dispoziție a unui manual cu instrucțiuni pentru utilizarea facilă a acestei platforme, care va putea fi accesată de pe site-ul oficial al MDLPA.

În perioada 6 februarie 2023, ora 10:00 – 10 februarie 2023, ora 16:00, platforma va putea fi testată de beneficiari, care vor putea încărca cererile de transfer de bani și documentele justificative. Totodată, în perioada testării, MDLPA va pune la dispoziția beneficiarilor linia telefonică 031-1302373, pentru asigurarea suportului tehnic.

În acest sens, beneficiarii vor încărca pe platformă, în câmpul dedicat, contractul de finanțare semnat de către toate părțile și înregistrat, în format .pdf. Pentru unitățile administrativ-teritoriale către care s-au efectuat plăți până în prezent, depunerea următoarei cereri de plată va fi condiționată de încărcarea în platformă a documentelor care au fost transmise anterior în format fizic, pentru a avea evidența completă a acestora în raport cu soldul contractului de finanțare.

Contractul de finanțare, cererile de transfer și documentele aferente acestora, care au fost deja depuse în format letric și încărcate în perioada de testare, nu se vor șterge.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*