Cseke Attila: ”6 noi creșe vor putea intra în licitație publică”

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a anunțat că Ministerul Dezvoltării va finanța construcția a 6 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic. Acestea vor intra, în curând, în procedură de licitație publică, în vederea identificării constructorului.

Astfel, în municipiul Craiova vor fi construite două creșe mari (pentru câte 100-110 copii), în municipiul Onești și în comuna Dofteana (jud. Bacău) – câte o creșă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii), iar două creșe mici (pentru câte 40 de antepreșcolari) vor fi finanțate în municipiul Piatra-Neamț, respectiv în comuna Tulucești (jud. Galați).

Ministerul Dezvoltării construiește creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber, a precizat ministrul dezvoltării, subliniind că autorităților publice interesate le sunt puse la dispoziție, pe pagina de internet a ministerului, toate informațiile necesare în vederea întocmirii cererilor de finanțare.

După primele 73 de creșe care au fost aprobate pentru construcție, acum numărul creșelor care vor putea fi construite crește cu încă 4 creșe în municipii și 2 în comune, a conchis ministrul dezvoltării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*