Cristian Onețiu premiază viitorii tineri antreprenori reșițeni cu 10.000 de euro la finalul programului educațional gratuit YoungPRENEUR

FOTO Fabrica de PR

Câteva săptămâni îi mai despart pe tinerii viitori antreprenori din Reșita de câștigarea marilor premii și de finalizarea celei mai importante provocări lansate de Cristian Onețiu. Și, de ce nu, de împlinirea unui vis, deschiderea propriei afaceri.

Programul educațional gratuit, creat și inițiat în luna ianuarie de antreprenorul și investitorul Cristian Onețiu, „YoungPRENEUR” a atras peste 200 de tineri dornici să învețe de la unul dintre cei mai apreciați și influenți antreprenori și business mentori din România, originar din Reșița. Dar și de la mentorii invitați de acesta, voluntari în proiect, care le vorbesc participanţilor despre experiențe practice și concrete din antreprenoriatul de succes.

„Revin acasă la Resița, acolo unde m-am născut și m-am format, pentru a contribui cu ce știu eu să fac. Să stimulez potențialul antreprenorial și să creez contextul de creștere antreprenorială! Sper ca inițiativa aceasta să identifice viitori antreprenori ai orașului care, împreună cu mediul de afaceri existent, Primăria Reșița și Agenția de Dezvoltare Regională Vest, să demareze afaceri care să creeze noi locuri de muncă, inovație și oportunități”, precizează Cristian Onețiu.

Dintre cei înscrişi şi selectaţi, în program participă activ 50 de cursanţi a căror misiune, de pregătire a temelor finale de prezentare pentru luna martie, nu este deloc ușoară. Mai ales că în joc se află un premiu de 2.500 de euro pentru categoria de vârstă 14-18 ani, pentru calitatea ideii de business și prezentarea acesteia și un premiu de 7.500 de euro pentru cei cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, pentru prezentarea de business și demararea activității premiate.

Prin programul de afaceri destinat viitoarei generații de antreprenori, dezvoltat în parteneriat cu Primăria Reșița, Centrul Universitar Babeș-Bolyai Reșița și Agenția de Dezvoltare Regională Vest, Cristian Onețiu își propune să ajute tinerii ce doresc să își dezvolte propriile afaceri, să stimuleze antreprenoriatul în rândul acestora şi în zonă, oferind sprijin pentru pregătirea pitch-urilor și acumularea de cunoștințe. Mai ales în orașul natal care, spune acesta, „este printre ultimele locuri din țară în privința numărului de antreprenori per mia de locuitori. Cred că stimularea spiritului antreprenorial în toate categoriile de vârstă e vitală acum, pentru sustenabilitatea locurilor de muncă în Reșița viitorului”.

Până acum, în cadrul programului, tinerii s-au întâlnit şi au învăţat deja de la Cristian Onețiu despre gândirea strategică în business, de la Eusebiu Burcaș, expert în educație financiară, despre cum arată „Bugetul de StartUp” şi de la Diana Stînga, Business mentor și Start UP/Scale UP Expert, ce este „StartUp Check List”. Cursanții au aflat, de asemenea, și despre „Comunicare şi persuasiune în afaceri”, în cadrul unui workshop susținut de prezentatorul TV Dani Oțil. Până la finalul lunii februarie ei vor mai acumula cunoștințe și despre „Erori în Afaceri și Bune practici la Start”, împărtășite de antreprenorul Radu Constantin şi despre „Scalabilitatea unei afaceri” de la Tinu Vidaicu, antreprenor și Music Visionary.

Luna martie va aduce ultima întâlnire cu Cristian Onețiu, în cadrul unui webinar, înainte de finalizarea prezentărilor video de maximum 3 minute, tip pitch, ale ideilor de afaceri sau chiar ale unor afaceri deja începute. Cele mai bune prezentări, realizate pe structura oferită și cu noile cunoștințe puse în practică, se vor regăsi în panelul de 10 finaliști, 5 din fiecare categorie de vârstă. 30 martie, „Pitch Day”, va fi ziua când cei 5 își vor afla numele și vor susține prezentările finale în fața juriului și a publicului care este invitat să participe la eveniment. Toţi cei care doresc să se înscrie pentru a-i susţine pe tinerii reşiţeni, viitori antreprenori, o pot face scanând QR code-ul care se regăseşte pe afişele din oraş.

Antreprenor, investitor, business mentor, advisor și autor, Cristian Onețiu este cofondatorul Life Care, cea mai mare companie de vânzări directe fondată local, nu doar din România, ci și din sud-estul Europei, pe piața de produse bio, naturale și vegane. Este, de asemenea, mentor și fondator al programului Scale-Up 1000 și trainer certificat de International Distance Education Certification Center – USA. În prezent, el s-a stabilit în Emiratele Arabe Unite, în Dubai, cu scopul de a crea cel mai mare fond de investiții de proprietate imobilară fracționată și a se dezvolta ca antreprenor și în această zonă.

Inclus în TOP 500 Forbes și TOP 300 Capital, Cristian Onețiu este o prezență vizibilă în online-ul dedicat domeniului business, cu milioane de urmăritori și vloguri cu teme de interes și crede cu tărie că prin educarea corectă a antreprenorului, România are de câștigat. Datorită succesului său ca antreprenor și a implicării sale, el a fost votat de antreprenori în „Baromentrul StartUp-urilor din România – ediția 2019″, numele său apărând imediat după cele ale lui Elon Musk, Jeff Bezos, Steve Jobs și Bill Gates, ca cel mai inspirațional antreprenor român.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*