Consiliul Județean Sălaj a emis certificatul de urbanism pentru magistrala de gaz Huedin-Lugașu

Consiliul Județean Sălaj a emis certificatul de urbanism pentru magistrala de gaz Huedin-Lugașu. FOTO CJ Sălaj

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat certificatul de urbanism pentru obiectivul de investiții “Conducta de transport gaze naturale Huedin-Lugașu, inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică”. În lungime totală de aproape 70 kilometri, conducta va traversa teritoriul județelor Cluj, Sălaj și Bihor, și va face legătura între două capete de magistrală de gaz, din zona Huedin (județul Cluj), până în zona Lugașu de Jos (județul Bihor). Lungimea în plan a traseului conductei este, pe teritoriul Sălajului, de aproximativ 4,4 km, lungimea reală urmând să fie definitivată după efectuarea măsurătorilor topografice. Ulterior stabilirii traseului, vor fi identificate categoriile terenurilor traversate, suprafețele afectate din fiecare unitatea administrativ-teritorială, precum și deținătorii respectivelor parcele.

“Certificatul de urbanism emis reprezintă un pas extrem de important pentru realizarea proiectului de investiții declarat de Guvern ca fiind proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Faptul că magistrala traversează județul nostru nu poate decât să ne bucure. Pe teritoriul Sălajului, conducta va fi amplasată în extravilan și intravilan, pe teritoriile administrative aparținătoare localităților Sâg și Fildu de Jos. În același timp, va da posibilitatea realizării de rețele secundare pe o rază de până la 50 kilometri. Acest lucru va stimula dezvoltarea economică a zonelor respective, prin crearea de condiții prielnice pentru atragerea de investitori, și va îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Investiția urmează să fie realizată în perioada 2023-2024.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*