Consiliul Concurenței supune dezbaterii angajamentele propuse de Policlinica de Diagnostic Rapid SA pentru a putea prelua Onco Card SRL și Onco Card Invest

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de Policlinica de Diagnostic Rapid SA, parte a grupului Medlife, în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul preluării clinicilor Onco Card SRL și Onco Card Invest.

Atât grupul Medlife, cât și Onco Card activează pe piața serviciilor medicale de sănătate, Onco Card operând, la nivelul județului Brașov, o unitate spitalicească specializată în furnizarea de servicii medicale privind afecțiunile oncologice.

În urma analizei efectuate de autoritatea de concurență, au rezultat unele îngrijorări referitoare la efectele pe care această operațiune le-ar putea avea pe piața furnizării serviciilor medicale spitalicești privind afecțiunile oncologice la nivelul județului Brașov, între altele, din perspectiva posibilității de creștere a tarifelor percepute pacienților pentru accesul la servicii medicale sau a scăderii calității serviciilor medicale.

Astfel, angajamentele propuse de Policlinica de Diagnostic Rapid SA pentru a elimina îngrijorările autorității de concurență prevăd, în principal, menținerea unui anumit nivel al tarifelor practicate, precum și a unor indicatori de calitate, pentru o perioadă de 5 ani.

Conţinutul angajamentelor formulate de Policlinica de Diagnostic Rapid SA sunt publicate pe pagina web a autorităţii de concurenţă, la adresa: http://www.consiliulconcurentei.ro/.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de concentrarea economică analizată să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de Policlinica de Diagnostic Rapid SA până la data de 31 martie 2022, prin e-mail bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la adresa Consiliului Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*