Consiliul Concurenței supune dezbaterii angajamentele propuse de Glovoappro S.R.L. pentru a putea prelua Foodpanda RO S.R.L. și Delivery Hero Dmart S.R.L.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de Glovoappro S.R.L. („Glovo”) în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul preluării Foodpanda Ro S.R.L. („Foodpanda”) și Delivery Hero Dmart S.R.L. („Delivery Hero”).

Glovo este o companie având ca obiect principal de activitate dezvoltarea și administrarea serviciului online de livrare de mâncare de la restaurante către consumatori, prin intermediul unei aplicații cu același nume.

Foodpanda și Delivery Hero fac parte dintr-un grup de companii deținute de către Delivery Hero SE, Germania.

Foodpanda furnizează servicii de preluare a comenzilor online şi livrare de mâncare de la restaurante și alte bunuri de consum (precum: alimente, flori, băuturi alcoolice și tutun, produse farmaceutice, jucării, produse de îngrijire pentru copii, cărți, etc.) prin intermediul serviciului online Foodpanda.

Delivery Hero își desfășoară activitatea prin intermediul magazinelor de tip „dark store” – Pandamart, care reprezintă spaţii de depozitare în proximitate destinate exclusiv vânzării online a produselor de tip multicategorie, prin intermediul platformei Foodpanda.

Analizând aceasta operațiune, au rezultat unele îngrijorări legate de puterea de piață pe care o va dobândi Glovo în urma tranzacției, având în vedere activitatea sa de platformă online de livrare a mâncării și efectul pe care aceasta ar putea-o avea asupra accesului la clienți de către concurenții săi.

Astfel, angajamentele propuse pentru a elimina îngrijorările autorității de concurență prevăd ca Glovo să nu includă nicio obligație de exclusivitate în relația sa contractuală cu restaurantele.

Conţinutul angajamentelor formulate Glovo sunt publicate pe pagina web a autorităţii de concurenţă, la adresa: http://www.consiliulconcurentei.ro.

Consiliul Concurenței invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită, până la data de 19.11.2021, observații cu privire la angajamentele propuse de Glovo, prin fax la nr. 021.405.45.12, prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin poștă la adresa Consiliului Concurenței, Piața Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, București, cod poștal 013701.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*