Consiliul Concurenței analizează preluarea Veoneer US Safety Systems Holdco și Veoneer Safety Systems Holdco DE CĂTRE Av Bidco

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care AV Bidco, Inc. intenționează să preia Veoneer US Safety Systems Holdco, LLC și Veoneer Safety Systems HoldcoAB, inclusiv filiala din România, Veoneer Romania Safety, de la Veoneer HoldCo, LLC.

AV Bidco, Inc. este o companie nou înființată în Delaware, Statele Unite.

Veoneer Holdco, LLC își desfășoară activitatea în domeniul producerii și vânzării de sisteme pasive de siguranță (RCS), componente electronice esențiale pentru siguranța automobilelor.

Veoneer Romania Safety Systems SRL operează două centre de cercetare și inginerie tehnică în Timișoara și Iași, care se concentrează pe dezvoltarea de software integrat în calculatoarele care sunt fabricate și vândute ca parte a ofertei RCS.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*