Consiliul Concurenței analizează preluarea Industria Chimica Adriatica de către The Sherwin-Williams Company

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care The Sherwin-Williams Company, SUA, intenționează să preia Industria Chimica Adriatica S.p.A., Italia.

La nivel mondial, Sherwin-Williams Company comercializează, în principal, vopseluri, lacuri, coloranți, produse de finisare pentru lemn, plastic sau sticlă etc. Sherwin-Williams Company activează în România, prin intermediul filialelor sale, în domeniul comercializării angro a produselor de finisare industriale pentru lemn și în domeniul comercializării de vopseluri industriale.

Industria Chimica Adriatica produce și comercializează produse de finisare pentru lemn și sticlă, cu precădere pentru aplicații și utilizări industriale. În România, compania activează, în special, prin intermediul unui distribuitor local și comercializează, în cea mai mare parte, produse de finisare industriale pentru lemn.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*