Consiliul Concurenței analizează preluarea Eolica Dobrogea One S.A. de către Premier Renewable Invest CO S.R.L.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premier Renewable Invest Co S.R.L. intenționează să preia Eolica Dobrogea One S.A.

Premier Renewable Invest Co S.R.L., o societate de tip holding, înființată în scopul achiziției Eolica Dobrogea One S.A., face parte din grupul Premier Energy. Grupul Premier Energy este activ în domeniul producerii, comercializării și furnizării energiei electrice, în domeniul comercializării certificatelor verzi, în distribuția și furnizarea de gaze naturale, precum și în activități conexe distribuției de gaze naturale.

Eolica Dobrogea One S.A. este  producător de energie electrică eoliană și operează un parc cu o capacitate instalată de 80 MW, amplasat în comuna Mihai Viteazu, județul Constanța.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*