Consiliul Concurenței analizează preluarea Alteo Energy Services de către Mol Res Investments, Riverland Magántőkealap și Főnix Magántőkealap

Bogdan Chirițoiu. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care MOL RES Investments Zrt., Riverland Magántőkealap și Főnix Magántőkealap intenționează să preia ALTEO Energy Services Plc. din Ungaria.

ALTEO Energy Services Plc. este activă pe piața din Ungaria în domeniul producției de energie și gaze naturale, comerțului cu energie, precum și serviciilor energetice personalizate.

MOL RES Investments Zrt., parte a grupului MOL, desfășoară activități precum explorarea, producția și rafinarea țițeiului, distribuția, en gros și cu amănuntul, de produse petroliere rafinate, producția și vânzarea de produse petrochimice, explorarea și producția de gaze naturale și furnizarea de gaze naturale în Ungaria. Grupul MOL este prezent pe piața românească prin intermediul companiilor MOL Romania Petroleum Products, Panfora Oil&Gas și Rotary D&WS.

Riverland este un fond privat de investiții prezent pe piața imobiliară locală prin firmele ERP Târgu Mureș, IK Bucharest Business Center, IK Băneasa Business Center și Shopping Mall Invest.

Főnix este un fond privat de investiții din Ungaria care nu are nicio subsidiară înregistrată pe teritoriul Romaniei.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua operațiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*