Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea MVVH și a filialelor sale de către Duplicata SAS ȘI Euralis Alimentaire Holding SAS

Bogdan Chirițoiu. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Euralis Alimentaire Holding SAS Franța și Duplicata SAS Franța vor controla împreună compania MVVH SA Franța și, implicit, filialele acesteia, Delpeyrat SAS Franța și Comtesse du Barry. Anterior, MVVH SA era deținută de către compania Aramis SAS Franța.

Atât Duplicata SAS, companie înființată în vederea realizării acestei tranzacții, cât și Aramis SAS sunt filiale ale Maïsadour SCA Franța.

De asemenea, în cadrul aceleiași tranzacții, Duplicata SAS va intra în acționariatul Euralis Gastronomie SAS alături de Euralis Alimentaire Holding SAS Franța.

MVVH SA colectează rațe îngrășate pentru sacrificare, procesare și comercializare de produse pe bază de rațe îngrășate. De asemenea, comercializează somon și păstrăv afumat, precum și alte delicatese în magazine specializate. În România, această societate realizează comerț cu ridicata a produselor pe bază de rațe îngrășate, somon afumat și alte produse gourmet/delicatese.

Euralis Coop, societatea mamă a grupului Euralis, se ocupă în special cu producerea și comercializarea de cereale, semințe, furnizarea de inputuri agricole, legume, hrană pentru animale și delicatese. Euralis Gastronomie are ca obiect de activitate colectarea rațelor îngrășate pentru sacrificare, procesarea și comercializarea de produse pe bază de rațe îngrășate, comercializarea de delicatese în magazine specializate.

Maïsadour SCA se ocupă în special cu producerea și comercializarea de cereale, hrană pentru animale, semințe, legume, carne de pasăre, rațe și gâște îngrășate, somon afumat și păstrăv afumat.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu este în măsură să ridice obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*