Consiliul Concurenței a autorizat preluarea mai multor companii agricole din Teleorman de către grupul AMC Capital IV Scsp

Bogdan Chirițoiu. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care grupul AMC Capital IV Scsp din Luxemburg preia compania Agrinatura SRL şi, implicit, firmele pe care aceasta le controlează: Silosud SA, Agrifarm Aliprod SRL, Agroservice Piatra SA, Independenta G&T Prest SRL, Agrinatura Serv SRL, Agronica SRL şi Agritac SRL, toate din județul Teleorman.

Grupul AMC Capital IV Scsp este prezent, în România, în industria de ambalaje, prin intermediul companiilor Pet Star Holding SA şi Pet Star Recycling SRL.

Companiile preluate activează în domeniul cultivării cerealelor şi trading-ului de cereale şi fertilizatori.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*