Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Greenvolt Energias Renováveis şi a filialelor acesteia de către GVK Omega SGPS Unipessoal

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care GVK Omega SGPS Unipessoal LDA, Portugalia intenționează să preia Greenvolt Energias Renováveis S.A., Portugalia şi filialele acesteia.

GVK Omega SGPS Unipessoal LDA este o companie de investiții care oferă servicii de gestionare alternativă a activelor, precum și soluții pentru piețele de capital și asigurări. Firmele din portofoliu care dețin filiale în România derulează operațiuni de mecanică generală, activități de testări și analize tehnice, comerț cu ridicata etc.

Greenvolt Energias Renováveis S.A. îşi desfășoară activitatea în domeniul energiei pe bază de biomasă reziduală, energiei electrice din surse regenerabile (fotovoltaice şi eoliene), precum şi în domeniul producerii de energie, pe mai multe piețe europene, inclusiv România, precum şi în Statele Unite ale Americii.

În România, grupul din care face parte Greenvolt Energias Renováveis S.A. controlează o serie de companii care produc energie electrică din surse regenerabile (fotovoltaice), respectiv: LJG Green Source Energy Alpha S.R.L., Sun Records S.R.L. și Sun Terminal S.R.L, și, împreună cu alte companii, deține Terravis Studio S.R.L. și Eolenerg Project S.R.L.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*