Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Consal SRL de către Geiger Group România SRL

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Geiger Group România SRL preia societatea Consal SRL.

Geiger Group România SRL, care aparține grupului de firme deținut de familia Geiger din Germania, este o societate de tip holding, care administrează participațiile Grupului Geiger din România.

Firmele din Grupul Geiger active România execută, în principal, lucrări de construcții de drumuri, inclusiv reparații și întreținere, lucrări de construcții și reparații de poduri, lucrări edilitare de apă și canalizare, lucrări de construcții civile și industriale la cheie. De asemenea, Geiger Group România SRL pune la dispoziția companiilor din grup, active în România (Geiger Transilvania SRL și Geiger Proiecte Construcții SRL), bunuri mobile și imobile pe baza contractelor de închiriere, precum și resursele materiale necesare (pietriș, nisip, balast) în vederea executării lucrărilor de construcții.

Consal SRL execută, în principal, lucrări de construcții de drumuri, inclusiv reparații, și lucrări de construcții de rețele edilitare de apă și canalizare.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*