Consiliul Concurenței a autorizat preluarea clinicilor DR. Leahu de către Centrul Medical Unirea și Ionuț Leahu

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Centrul Medical Unirea S.R.L. (CMU) a  preluat alături de Adrian Ionuț Leahu, grupul de companii cunoscut sub numele de Clinicile Dr. Leahu.

Astfel, CMU a preluat un pachet de 51% din capitalul social al Implant Expert DSO S.A., compania mamă a celor 12 firme ce formează Clinicile Dr. Leahu.

CMU, înființat în 1991, este operatorul rețelei private de sănătate Regina Maria, activă pe piaţa prestării de servicii medicale, servicii clinice şi paraclinice, atât ambulatorii, cât şi spitaliceşti, precum și servicii de imagistică medicală și de analize de laborator.

Clinicile Dr. Leahu activează în domeniul medicinei dentare, operând o rețea de stomatologie, cu prezență în 13 orașe din România (Ploiești, București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Galați, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov).

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*