Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Bauelemente Reinvest de către Romcim

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Romcim S.A. preia compania Bauelemente Reinvest S.R.L. și filiala acesteia Bauelemente S.R.L.

Romcim S.A. produce și comercializează ciment, betoane, agregate, lianți rutieri și filler de calcar. Compania face parte din grupul CRH, care activează la nivel mondial în domeniul materialelor pentru construcții. Societatea-mamă a grupului este CRH plc. din Irlanda.

Bauelemente Reinvest S.R.L. este o companie de tip holding.

Bauelemente S.R.L. fabrică produse din beton pentru construcții și produce și comercializează elemente prefabricate din beton.

Ambele companii fac parte din grupul Baupartner, care desfășoară, în principal, activități pe piața producerii și comercializării de prefabricate din beton, precum și pe piața dezvoltării ansamblurilor rezidențiale.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*