Consiliul Concurenței a autorizat intrarea Unilink SA în acționariatul Safety Broker de Asigurare SA

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Unilink SA intră în acționariatul companiei Safety Broker de Asigurare SA. În urma acestei tranzacții, Safety Broker de Asigurare SA va fi controlată în comun de către Unilink SA, Safety Credit SRL și dl. Robert Niță.

Unilink, societate de intermediere în asigurări cu sediul în Polonia, face parte din portofoliul de investiții deținut de Enterprise Investors, o firmă de private equity, activă în Europa Centrală și de Est.

Safety Broker este o societate pe acțiuni și broker de asigurări, autorizată să desfășoare activități de intermediere în asigurări de către ASF.

Safety Credit, deținută și controlată de către dl. Viorel Vasile, desfășoară activități auxiliare serviciilor financiare, cu excepția asigurărilor și fondurilor de pensii. Anterior tranzacției, Safety Credit era acționarul majoritar al Safety Broker, cu o participație de 80% în companie.

Anterior tranzacției, dl. Robert Niță era acționar în cadrul Safety Broker, cu o participație de 15% în companie.

După finalizarea acestei tranzacții, Safety Broker va fi deținută în proporție de 80% de către Unilink, 15% de Safety Credit și 5% de domnul Robert Niță.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*