Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Aeronavă TAROM. FOTO TAROM
Aeronavă TAROM. FOTO TAROM

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, va primi un ajutor financiar din partea statului român, în valoare de aproximativ 95,3 milioane de euro.

Ajutorul financiar a fost aprobat de Comisia Europeană cu scopul de a restabili viabilitatea companiei pe termen lung, fără a afecta piața competițională. Din valoarea acestuia 49,53 milioane euro reprezintă ajutorul individual de salvare aprobat de Comisie în februarie 2020 în anul 2020 (la care se adaugă dobânzile aferente) iar aproximativ 45,77 milioane de euro sunt o injecție de capital.

Obiectivul ajutorului financiar este de a oferi conectivitate regională cetățenilor români și companiilor din România. Totodată, ajutorul financiar este unul echilibrat, în condițiile în care TAROM are o contribuție proprie semnificativă în planul de redresare, de aproximativ 77,66 milioane de euro.

Odată cu aprobarea ajutorului din partea Comisiei Europene, TAROM are undă verde pentru toate acțiunile incluse în planul de redresare și organizare depus, care se afla deja în implementare. Obiectivele Tarom sunt de a-și recăpăta profitabilitatea și de a redeveni o companie aeriană de succes, aducând astfel foarte multe beneficii clienților pe care îi deservește.

Planul de redresare vizează patru mari piloni de acțiune:

Înnoirea flotei de aeronave

Creșterea eficienței comerciale prin optimizarea rutelor de zbor și adaptarea politicilor comerciale

Creșterea eficienței organizaționale, prin reorganizarea proceselor, reconfigurarea activităților de mentenanță a aeronavelor, digitalizarea companiei și restructurarea funcțiilor suport. Astfel, serviciile furnizate se vor moderniza și vor avea o abordare centrată pe client, concentrându-se pe obținerea de venituri suplimentare durabile.

Optimizarea costurilor, prin îmbunătățirea utilizării resurselor

„Este un pas foarte important pentru TAROM, una dintre companiile fanion ale României, care va demara un amplu proces de redresare și reorganizare, iar ajutorul pe care Comisia Europeană l-a aprobat demonstrează traiectoria bună pe care se află compania în acest moment”, declară reprezentanții TAROM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*