Comandamentul Special Black Friday al ANPC a amendat cu 275.000 lei, 11 site-uri cu promoții speciale

Black Friday

În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday al ANPC a verificat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în acesată perioadă.

Volumul amenzilor contravenționale aplicate tuturor operatorilor controlați s-a ridicat la 275.000 lei, dat fiind ca s-a constatat că:

se practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea

lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.

Cei 11 operatori verificați sunt:

Altex România SRL – www.mediagalaxy.ro

Flanco Retail SA – www.flanco.ro

FineStore Distribution SRL – magazin de băuturi alcoolice

Vivre Deco SA – www.vivre.ro

Studio Moderna SRL – www.top-shop.ro

Arsis Trading SRL – www.arsis.ro

Lc Waikiki Retail Ro SRL – www.lcv.ro

Elefant SRL – www.elefant.ro

Premium Store SRL – www.premiumstore.ro

Pc Garage SRL – www.pcgarage.ro

Evolution Prest Systems SRL – www.evomag.ro

Acestor sancțiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc.

Comandamentul Special Black Friday își continuă verificările și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*