CNAIR a semnat contractele pentru execuția lucrărilor de construcție a tronsoanelor 1 și 4 din autostrada Buzău – Focșani

Cum va arăta autostrada. FOTO CNAIR

CNAIR a anunțat că marți, 6 septembrie, au fost semnate contractele pentru execuția lucrărilor de construcție a Tronsonului 1 (km 0+000 – km 4+600) Buzău – Vadu Pașii și a Tronsonului 4 (km 71+500 – km 82+440) Mândrești Munteni – Focșani Nord din autostrada Buzău – Focșani.

Constructorul ambelor loturi este Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL.

Valoarea contractelor este de 689.285.996,26 lei, fără T.V.A, pentru Tronsonul 1 și 763.720.833,05 lei, fără T.V.A., pentru Tronsonul 4.

Proiectele de infrastructură menționate au următoarele caracteristici:

Tronsonul 1, Buzău – Vadu Pășii

Lungime: 4,6 km;

Poduri/pasaje/viaducte: 4 buc.;

Noduri rutiere: 1 buc.;

Lățimea platformei: 26 m.

Tronsonul 4, Mândrești Munteni – Focșani Nord

Lungime: 10,94 km;

Poduri/pasaje/viaducte: 7 buc.;

Noduri rutiere: 2 buc.;

Lățimea platformei: 26 m.

Durata de execuție a contractelor este de 20 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane. Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei.

Coridorul se desfășoară la contactul dintre Subcarpații Curburii și Câmpia Română între Ploiești și Mărășești, Culoarul Siretului între Mărășești și Pașcani, Podișul Sucevei între Pașcani și Siret.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*