Circa 27% din centralele termice pe gaz din România sunt mai vechi de zece ani și ar trebui înlocuite

Centrală termică. FOTO E. ON

Circa 27% din centralele termice pe gaz din gospodăriile din România sunt mai vechi de zece ani, potrivit rezultatelor unor sondaje realizate de E.ON anul trecut. Compania recomandă înlocuirea acestora cu centrale noi, în condensare, cu eficiență energetică ridicată, care asigură economii la factură și un confort superior.

E.ON subliniază faptul că, într-un context marcat de volatilitatea accentuată a prețurilor la energie, aplicarea unor măsuri de eficiență energetică în vederea reducerii consumului, dar fără a afecta confortul, având ca finalitate o scădere a valorii facturilor la energie, trebuie să devină o preocupare pentru toți consumatorii.

Înlocuirea centralelor vechi, cu randament scăzut și consum crescut, cu unele noi, eficiente energetic, este una este dintre cele mai accesibile soluții. O centrală în condensare oferă o reducere a consumului de gaze naturale cu până la 30%, datorită eficienței de 108% față de centralele convenționale.

Beneficiul pentru consumator constă în reducerea consumului de gaze naturale cu până la aprox. 3.600 kWh de gaze naturale pe an, pentru un consum mediu anual de circa 12.000 kWh, rezultând astfel, o economie la factură ce poate ajunge la aproximativ 1.000 lei pe an.

Pentru a facilita achiziția unei centrale noi, compania a venit în sprijinul consumatorilor cu soluția E.ON Life, o soluție completă de încălzire cu centrale termice în condensare și servicii tehnice incluse. Clienților le este oferit un sistem de plată avantajos, în rate egale, fără avans, direct pe factura de consum. Soluția poate fi achiziționată pe o perioadă de 3, 5 sau 7 ani, oferă garanție extinsă pe durata contractului și este disponibilă atât persoanelor fizice, cât și micilor întreprinderi.

În plus față de gama diversificată de centrale termice cu tehnologie în condensare, soluția E.ON Life include servicii tehnice complete: verificări și revizii periodice la instalația de gaz, verificarea tehnică periodică a centralei termice, asistență tehnică și intervenții pentru urgențe 24 de ore, 7 zile pe săptămână la instalația electrică și cea de încălzire. E.ON asigură demontarea vechii centrale, livrarea, instalarea și punerea în funcțiune a centralei cu ajutorul unei echipe autorizate de tehnicieni.

Prin programul E.ON Life, care propune exclusiv centrale în condesare, au fost montate peste 34.000 de unități începând cu anul 2016. Conform studiilor E.ON, după 2 ani de la alegerea pachetului, 8 din 10 clienți declară că ar recomanda soluția aleasă unui prieten, unor rude sau cunoștințe, 9 din 10 spun că plătesc un preț corect, iar 7 din 10 au constatat scăderea contravalorii facturilor la gazele naturale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*