Chimia alimentează mobilitatea durabilă: BASF și-a prezentat gama de produse la expoziția The Battery Show Europe 2024

BASF și-a prezentat gama de produse la expoziția The Battery Show Europe 2024. FOTO Premium PR

Între 18-20 iunie, BASF și-a prezentat soluțiile inovatoare în domeniul bateriilor la expoziția The Battery Show Europe 2024 din Stuttgart, Germania – cel mai mare eveniment din industrie din Europa care reunește comunitatea bateriilor și a vehiculelor electrice (EV), combinând aspecte comerciale și tehnice din lumea reală. În calitate de furnizor de soluții de top pentru diverse aplicații de baterii, BASF și-a prezentat gama de produse special create pentru a susține progresul tehnologiei bateriilor și viitoarea mobilitate auto.

Baterii inovatoare cu materiale pentru baterii BASF și soluții de reciclare

Materialele pentru baterii stau la baza bateriilor litiu-ion, deoarece determină în mod semnificativ performanța acestora. BASF oferă unul dintre cele mai extinse portofolii de materiale catodice active (CAM) cu o poziție bine stabilită în tehnologii cheie ale domeniului, cum ar fi NCA (nichel-cobalt-oxid de aluminiu), NCM (nichel-cobalt-mangan-oxid) și LCO (litiu-cobalt-oxid). Utilizând platformele de cercetare-dezvoltare de vârf și pasiunea pentru inovație, BASF Battery Materials analizează deja viitoarele produse CAM, de la soluții eficiente din punct de vedere al costurilor bogate în mangan, la produsele de înaltă performanță cu ultra-nichel, LMO (oxid de litiu mangan) de înaltă performanță, precum și CAM dedicat aplicațiilor cu ioni de

sodiu. De asemenea, BASF pune la dispoziție aprovizionarea și gestionarea metalelor de bază pentru a asigura un lanț de aprovizionare stabil, responsabil și durabil pentru producția de materiale active catodice.

În plus, portofoliul BASF include și soluții complete de reciclare a bateriilor pentru a oferi clienților săi metale reciclate cu o amprentă de carbon mai mică în comparație cu metalele virgine, contribuind, astfel, la îndeplinirea cerințelor de reglementare. În luna martie, BASF a început să opereze prototipul său de rafinărie de metale pentru reciclarea bateriilor din Schwarzheide, Germania, pentru a îmbunătăți și mai mult procesul de recuperare a metalelor valoroase precum litiu, nichel, cobalt, mangan și cupru din bateriile scoase din uz și din resturile de producție a bateriilor. Acesta completează uzina existentă a BASF pentru materiale catodice active și uzina de reciclare a bateriilor, care este programată să înceapă operațiunile în cursul acestui an. Portofoliul se adresează diferitelor cerințe ale clienților, inclusiv oferte în buclă închisă și soluții digitale end-to-end pentru a crea lanțuri valorice regionale de reciclare.

Materializarea ambițiilor de eMobility cu Elastollan® (TPU)

Cererea din ce în ce mai ridicată pentru o infrastructură mai extinsă de încărcare a vehiculelor electrice determină o nevoie de cabluri de încărcare robuste și durabile, disponibile acasă și pe drum. Aceste cabluri trebuie să reziste la condiții de mediu dure și să fie suficient de robuste pentru a rezista în timp. Pentru a face față acestor provocări, TPU Elastollan® de la BASF este potrivit în special pentru învelișurile cablurilor, asigurând o rezistență puternică la UV, intemperii, ozon și microbi. Pentru ca procesul de încărcare să fie sigur, cablurile ar trebui să fie realizate din materiale ignifuge fără halogeni, să fie flexibile și ușor de înfășurat. Elastollan® se diferențiază de alte materiale prin faptul că este reciclabil.

Protecție și performanță de lungă durată cu tratamentul și acoperirile de suprafață potrivite

Pentru protecție optimă și performanță îmbunătățită în cazul unei game extinse de platforme și sisteme de baterii, BASF oferă o paletă de soluții de acoperire inovatoare. Aceste soluții, care variază de la pretratare la e-coat, sunt esențiale pentru obținerea rezultatelor dorite. O tehnologie remarcabilă este tehnologia ecologică cu film subțire Oxsilan® de la Chemetall, care aplică un strat uniform și protector pe suprafețele metalice. Când este combinată cu tehnologia CathoGuard®, această combinație unică consolidează semnificativ protecția împotriva coroziunii, îmbunătățind, astfel, durabilitatea și performanța sistemelor de baterii. Portofoliul CathoGuard® de la BASF asigură, de asemenea, protecție completă împotriva coroziunii pentru caroserii și componente multi-metalice, inclusiv protecțiile bateriilor, garantând că toate componentele vitale rămân protejate de efectele dăunătoare ale coroziunii.

Făcând un pas suplimentar către inovație, Chemetall dezvoltă soluții de tratare a suprafețelor fără crom pentru folia de cupru, care este folosită drept colector de curent pentru anod. Eliminarea cromului hexavalent din procesul de pasivare promovează atât un viitor mai sigur, cât și unul mai durabil.

Procesare mai lină cu aditivii potriviți

Aditivii de procesare de înaltă performanță permit producătorilor de celule de baterii să depășească provocările în toate aspectele procesului de fabricare, cum ar fi pregătirea nămolului conductor, performanța îmbunătățită și asigurarea unei funcționări mai bune pe liniile de acoperire. Portofoliul de aditivi de procesare inovatori de la BASF oferă soluții adecvate pentru a depăși cerințele și provocările actuale și viitoare, permițând o experiență de fabricație mai lină și mai eficientă.

Depășirea limitelor bateriilor cu litiu-ion

Pentru a obține baterii mai ecologice și mai eficiente, nevoia de materiale de înaltă performanță crește. În ciuda îmbunătățirilor din ultimii ani, bateriile litiu-ion încă prezintă posibilități de îmbunătățire tehnică, în special în ceea ce privește capacitatea de încărcare. Lianții LiCity® au fost concepuți pentru a depăși limitele actuale ale tehnologiei. Lianții pe bază de apă au o stabilitate coloidală ridicată, ceea ce îi face extrem de compatibili cu co-lianții precum CMC. În plus, prezintă o procesabilitate excepțională și un comportament superior de acoperire, precum și mecanici excelente și performanță electrochimică. Datorită acestor proprietăți unice, lianții LiCity® permit o performanță crescută a celulelor litiu-ion, contribuind la dezvoltarea unor baterii mai ecologice și mai eficiente.

Portofoliu extins pentru industria auto

Vehiculele moderne sunt deja puternic bazate pe produse și soluții chimice. BASF este cel mai mare furnizor mondial de produse chimice pentru industria auto. Compania cooperează îndeaproape cu clienți din întreaga lume prin rețeaua sa prezentă în diferite regiuni. Furnizând materiale și soluții funcționale, compania permite construirea vehiculelor mai eficient și cu un impact mai redus asupra mediului înconjurător.

Chimia urmează, însă, să joace un rol și mai important în viitor, contribuind semnificativ la rezolvarea viitoarelor provocări de mobilitate. BASF se așteaptă ca conținutul chimic al mașinilor să continue să crească, drept rezultat al progreselor din industria auto în ceea ce privește sustenabilitatea, electromobilitatea, noile concepte de interior, siguranța și confortul. Valorificând portofoliul său extins de tehnologii și soluții inovatoare, BASF se străduiește să sprijine producătorii și furnizorii auto să creeze următoarea generație de vehicule care să fie mai sigure, mai eficiente și mai prietenoase cu mediul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*