CFR Călători reduce cheltuielile companiei cu 130 milioane lei și  indemnizațiile Directorului General și Directorului Financiar – Contabil cu 10%

Cale ferată. FOTO Pixabay.com

Pentru anul 2025, SNTFC CFR CĂLĂTORI SA a întocmit planul de redresare în conformitate cu Ordonanta 156/2024 aprobat de către  AGA, în vederea eficientizării activității societății.

Prin aplicarea acestor măsuri, SNTFC CFR CĂLĂTORI SA își propune: reducerea cheltuielilor pentru anul 2025 cu suma de aproximativ 130  milioane de  lei și optimizarea forței de muncă prin reorientarea și recalificarea în cadrul societății precum și acoperirea funcțiilor deficitare și o politică restrictivă în angajarea de personal

În primele 6 luni ale anului 2025, în urma implementării acestor măsuri, impactul financiar este de 104 milioane de lei, prin reducerea de cheltuieli.

Față de cele de mai sus, până la sfârșitul anului, societatea, prin implementarea acestor măsuri va realiza reducerile propuse în plan.

În perioada imediat urmatoare (dupa obținerea avizelor/aprobărilor CA respectiv AGA) planul de măsuri va fi suplimentat  cu urmatoarele acțiuni:

Reducerea indemnizațiilor Directorului General, respectiv Directorului Financiar Contabil cu 10%,  cu impact de 0,3 mil lei. În prezent, salariul Directorului General este urmatorul: salariul lunar: brut 44.000 lei și net 25.740 lei.

Sistarea cumului pensiei cu salariu, cu impact de 1,5 milioane până la sfârșitul anului.

Suspendarea unor trenuri neperformante: 40 milioane lei;

Analiza cerințelor de trafic și adaptarea circulației trenurilor în corelație cu aceste cerințe, fără afectarea mobilității persoanelor, prin sistarea temporară a circulației unor trenuri și reașezarea orarelor de circulație pentru atingerea dezideratului de reducere a cheltuielilor cu impact minim asupra pieței de transport

Neacordarea orelor suplimentare și festive: 47 milioane lei;

Menținerea în serviciu în zilele festive strict a personalului necesar pentru activitatea de exploatare curenta și desfășurarea celorlalte activității (ex: anumite tipuri de întreținere care nu impactează activitatea de siguranță și confort se vor desfășura preponderent în perioada luni-vineri a săptămânii)

Adaptarea dispozițiilor care vizează activitatea și în corelație cu acestea a turnusurilor de personal astfel încât orele suplimentare, dacă se înregistrează, să poată fi compensate cu timp liber in temeiul prevazut de lege.

Demersuri către ARF pentru redimensionarea volumului de activitate și creșterea valorii unitare: 40 milioane lei;

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*