Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, suplimentate cu câte 300 de milioane de lei fiecare  

Mașini în trafic. FOTO ulianapinto

Administrația Fondului pentru Mediu, în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a identificat resursele financiare necesare și a suplimentat Programele Rabla Clasic și Rabla Plus cu câte 300 de milioane de lei fiecare.
Valorile cu care au fost suplimentate bugetele celor două programe, vor fi utilizate în anul 2021 doar pentru asigurarea sumelor necesare aprobării dosarelor de acceptare depuse de solicitanții persoane juridice în cadrul sesiunilor încheiate în data de 2 decembrie, AFM urmând a evalua integral toate cererile de finanțare respective. Sumele neutilizate vor putea fi puse la dispoziție pentru noi înscrieri în cadrul programelor în sesiunile ce vor fi lansate în anul 2022.

“Față de anii precedenți, prin modificările aduse Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus în  2021, a fost creată posibilitatea ca lansarea în anul următor a sesiunilor de depunere a cererilor de acceptare de către persoanele juridice și de înscriere a persoanelor fizice să nu mai fie condiționate de momentul aprobării bugetului Fondului pentru mediu, în măsura în care disponibilitățile financiare permit acest lucru. În contextul precizat, în perioada imediat următoare vor fi publicate informații relevante pentru reluarea Programelor Rabla și Rabla Plus, noul mecanism de desfășurare a acestora urmând să asigure predictibilitate în ceea ce privește calendarul repartizării bugetelor alocate”, a declarat Lóránd-Árpád Fülöp, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021, au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul
AFM 195 dosare acceptate pentru 329 autovehicule, iar în cadrul Programului Rabla Plus 2021, au fost publicate 796 dosare acceptate pentru 1.235 autovehicule electrice (940 pur electrice și 295 electrice hibride) și 2 motociclete electrice. De asemenea, au fost publicate 2 contestații pentru 2 autovehicule electrice ( 2 autovehicule electrice hibride).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*