Cătălin Drulă s-a întâlnit cu Josephine Payne, președintele Ford România

Cătălin Drulă s-a întâlnit cu Josephine Payne, președintele Ford România. FOTO Ministerul Transporturilor

Ministrul Cătălin Drulă a avut astăzi o întrevedere, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu Josephine Payne, Președintele Ford România.

Discuțiile au avut la bază lansarea producției unui nou model Ford la Craiova până în anul 2023, inițial cu motorizări pe benzină şi diesel, iar din 2024 cu motor electric, în urma unei noi investiții de 300 de milioane de dolari.

Cu acest prilej, ministrul Cătălin Drulă a prezentat pe scurt evoluții ale proiectelor de infrastructură rutieră și feroviară de interes pentru Ford, pentru o mai clară perspectivă asupra calendarului de finalizare a acestora, mai ales în ceea ce privește Drumul Expres Craiova – Pitești, precum și stadiul Autostrăzii Sibiu – Pitești. Un astfel de calendar este absolut necesar în acest moment pentru activitatea de planificare logistică angrenată de lansarea în producție noului model din 2023.

De asemenea, discuțiile s-au axat și pe proiecte propuse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în domeniul transporturilor, dar și pe reformele aferente planului care să contribuie în proporție de 37% la obiectivul de schimbări climatice și în proporție de 20% la obiectivul de digitalizare.

Investițiile vizate în PNRR reprezintă o condiție importantă pentru depășirea efectelor negative cauzate de pandemia COVID-19, precum și o modalitate de a facilita creșterea economică, de a atinge obiectivele asumate prin Regulamentul TEN-T, decongestionarea nodurilor urbane, mai multe măsuri de siguranță rutieră, sisteme inteligente de transport, stimulând în același timp tranziția către un transport ecologic.

Ford România reprezintă un partener important pentru economie, fiind unul dintre cei mai mari producători de autovehicule din România și, de asemenea, fabrica Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate şi flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială, având în prezent în jur de 6000 de angajați, cu o producție de peste 1000 de mașini/zi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*